1 Декември, 2015 14:28 760 1

Красен Кралев: Григор Димитров ще напълни залата

  • кралев-
  • димитров-
  • тенис-
  • зала-
  • публика-
  • турнир

Той е много обичан в България, заяви спортният министър

Красен Кралев: Григор Димитров ще напълни залата - 1
Снимка: БТА

Спортният министър на България Красен Кралев увери Григор Димитров, че ако участва на АТП турнира в София от 1 до 7 февруари, ще има подкрепата на пълна зала.

"Ако Григор Димитров реши да участва, вярвам, че този турнир ще бъде много успешен за него. Той ще има подкрепата на 12 000 по трибуните, защото е много обичан в България. Това се видя от демонстративния мач срещу Монфис в събота", каза министър Кралев.

"Организирането на толкова престижен турнир в София е голяма реклама за България. Факт е, че 500 милиона души ще могат да го гледат. Очакваме само позитиви. Тенисът има много фенове в страната, които ще могат да се докоснат до елита в този спорт. Те заслужават такъв турнир. Продължаваме да работим усилено и по проекта за нова тенис арена. Скоро ще вземем решение за най-подходящото място за изграждането й", допълни министърът.

Жребият за основната схема ще се тегли на 30 януари от 11:00 часа. Интерес към турнира досега са проявили доста играчи, сред които Лукаш Росол (Чехия), Маркос Багдатис (Кипър), Фелисиано Лопес и Гийермо Гарсия Лопес (Испания).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 boby

    0 0 Отговор
    Ще играе, ама само ако от БФТ си направят публично сепуко преди това. Иначе да не е луд да им рекламира турнира на тия тумбаци!