Last news in Fakti

1 Декември, 2015 16:28 921 0

Китайци купиха 13% от Манчестър Сити

  • манчестър сити-
  • консорциум-
  • закупуване

Мощен консорциум наля 400 милиона долара в тима на Сити

Китайци купиха 13% от Манчестър Сити - 1
Снимка: БТА/АР

Китайски инвеститори наляха над 400 милиона долара в Манчестър Сити. Мощният консорциум закупи 13% от Манчестър Сити, Мелбърн Сити, Ню Йорк Сити и Йокохама Маринос (Япония). Вложението е направено с цел да се увеличи присъствието на китайската страна в световния футбол.

Консорциумът включва Чайна Медиа Кепитъл (СМС) и CITIC Кепитъл, а вложените пари от китайците реално ще се върнат отново в страната им, тъй като Сити Футбол Груп има намерение да реинвестира в своята структура в Китай. Така Сити Футбол Груп ще има вече двама инвеститори - Абу Даби Юнайтед Груп, който остава основен притежател на основния пакет, и китайците.

Халдун Ал Мубарак, който е президент на Сити Футбол Груп, каза пред английските медии: "Футболът е най-обичаният, най-гледаният и най-практикуваният спорт в Китай и в света. Растежът и в момента е голям, но ние очакваме той да стане още по-голям. Мисля, че това е истински добра сделка за нас".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА