Last news in Fakti

13 Януари, 2016 06:15 920 0

Настъпи ли време за треньорски рокади в Италия?

  • италия-
  • треньори-
  • рома-
  • милан-
  • марчело липи-
  • синиша михайлович-
  • руди гарсия-
  • серия а-
  • рокади

Треньорите на Милан и Рома са близо до уволнение

Настъпи ли време за треньорски рокади в Италия? - 1
Снимка: БТА/ AP

Когато играта на един отбор не върви, треньорът е първият човек, който бива сменян. Е, в Италия няколко от водещите отбори се намират в трудно положение, и на хоризонта се задават треньорки рокади.

Милан, който хвърли над 60 милиона евро на трансферния пазар през лятото, е осми в класирането. „Гадзета дело Спорт“ пише, че наследникът на Синиша Михайлович може да е Марчело Липи – наставник, спечели всичко в клубния футбол.

Липи, обаче, че е водил тим в калчото от 2004 година насам, когато за последно бе начело на Ювентус. Без съмнение човек с огромен опит, който може да промени мисленето на играчите на тима от Милано.

Милан извади късмет в турнира за Копа Италия, в който пътят към финала е широко отворен. Основен въпрос тук е дали ръководството на „росонерите“ ще изчака до края на сезона, или ще последна треньорска рокада сега.

Отборът е само с една победа в последните си пет мача в калчото, а до края на месец януари предстоят сблъсъци с Фиорентина и Интер.

Интересна е и ситуацията в Рома. Италианските медии спекулират, че Руди Гарсия може да загуби поста си за сметка на Лучано Спалети.

„Вълците“ започнаха силно сезона в Серия А, но в последните си седем мача имат само една победа и скудетото към момента е мираж. Французинът е остро критикуван – и с причина.

Рома е отбор с прекрасни футболисти, но му липса решителност в определени моменти и много точки биват загубени заради липса на концентрация и тактическа грамотност на моменти.

Предстоят да бъдат взети важни решения в калчото. Решения, които не търпят отлагане...


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА