Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 18:24 729 0

Наполи с трудна победа, Милан с равен

  • наполи-
  • милан-
  • серия "а"

Отборът на Наполи се добра трудно до осмата си поредна победа в Серия "А" и запази аванса си от две точки пред Ювентус на върха на класирането.

Тимът на Маурицио Сари спечели с минималното 1:0 при домакинството си на опашкаря Карпи, а единственото попадение бе дело на Гонсало Игуаин от дузпа в 69-ата минута, който заби 24-я си гол от началото на сезона.

Домакините бяха спомогнати и от факта, че играха с човек повече от 56-ата минута натам, когато Рафаеле Бианко заслужено получи втори жълт картон.

В следващия кръг лидерът в италианския шампионат гостува на Ювентус в битката на върха в Италия.

В друг любопитен мач от кръга, Милан стигна само до равенство- 1:1 на своя земя срещу коравия Удинезе.

Футболистите на Синиша Михайлович пропиляха добър шанс да скъсят дистанцията до другите претенденти за третото място - Фиорентина и Интер, които загубиха по две точки срещу Болоня и Верона.

Гостите от Удине откриха резултата в 17-ата минута след гол на Пабло Армеро, който се оказа на точното място на границата на вратарското поле и след серия от удари към Донарума успя да мушне топката в мрежата - 1:0.

"Росонерите" се вдигнаха на щурм и към края на полувремето попадение на Бака бе отменено заради засада.

След почивката "червено-черните" взе пак се добраха до бленуваното попадение след бърза контра, завършена с голов шут на Нианг - 1:1.

До края на двубоя появилият се като резерва Марио Балотели пропусна да направи обрата пълен и Милан в крайна сметка не се възползва от грешките на Фиорентина и Интер. "Росонерите" остават 6-и само на точка от местата, гарантиращи право на участие в евротурнирите. Удинезе се намира в долната половина на таблицата, заемайки 14-ото място в подреждането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА