8 Февруари, 2016 14:20 952 0

4027 руски атлети аут от международни състезания

  • iaaf-
  • наказание-
  • русия-
  • федерация-
  • лека атлетика

Международната федерация по лека атлетика публикува списък с наказаните

4027 руски атлети аут от международни състезания - 1
Снимка: БТА/АР

Международната федерация по лека атлетика (IAAF) публикува списък с имената на 4027 руски атлети, които получават забрана за участие в международни състезание заради наказанието на Руската лекоатлетическа федерация, съобщи ТАСС.

В листата са лидерите на руския тим по лека атлетика, сред които Елена Исинбаева, Екатерина Конева, Дария Клишина, Ана Чичерова и Сергей Шубенков. Присъстват и имената на наказани заради допинг състезатели като Валери Борчин, Сергей Кирдяпкин, Олга Канискина, Сергей Бакулин, Владимир Канайкин, Лилия Шобухова и Евгения Золотова.

Списъкът е изготвен на базата на предоставената информация от Международната антидопингова агенция (WADA). IAAF уточни, че публикуваният списък не е окончателен и може да бъдат направени промени.

Както е известно, на 9 ноември WADA публикува доклад с укрити положителни допинг проби на руски атлети и обяви Русия в подкрепяна от държавата програма за употреба на стимуланти. Заради това ВФЛА беше изключена от IAAF и руските спортисти извадени от участие на международни състезания, включително европейски и световни първенства, както и на олимпийски игри.

Скандалът се разрасна изключително много и доведе до отстраняването на водещи фигури в световната лека атлетика, включително на бившия шеф на IAAF и почетен президент на централата Ламин Диак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА