Last news in Fakti

17 Февруари, 2016 07:00 1 861 1

Покланяме се пред големия Трифон Иванов

  • трифон иванов-
  • поклонение-
  • погребение

Поклонението пред паметта на големия български футболист Трифон Иванов ще бъде днес от 13 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ – Велико Търново. Големият български футболист почина на 13 февруари на 50-годишна възраст, покосен от масивен инфаркт. Погребението ще бъде в Търновските гробища в тесен семеен кръг.

Социалните мрежи са залети от съболезнования на негови съотборници от звездния национален тим от САЩ '94, държавни и спортни личности, приятели и фенове. Голяма част от тях ще се съберат да го изпратят в последния му път.

Той беше от златното поколение на българския футбол, което обедини всички българи с паметната си игра на Световното първенство в САЩ през 1994 г.

Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници - Футболист №1 на България за 1996 г., трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. става шампион на Австрия с "Рапид" (Виена).

Има 77 мача с 6 гола за "А" националния отбор на България.

Паметен ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал'98.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 свет

    1 0 Отговор
    Голям футболист, достоен българин! Поклон, Трифоне! Ще те помним...
    http://www.vbox7.com/play:0cabcf3181
    http://www.vbox7.com/play:92cddf9fc4