Last news in Fakti

5 Март, 2016 19:29 1 077 0

Реал Мадрид се развихри срещу Селта

  • реал мадрид-
  • селта виго-
  • примера дивисион-
  • разгром-
  • роналдо-
  • аспас

Мадридчани размазаха противника със 7:1

Реал Мадрид се развихри срещу Селта - 1
Снимка: БТА/АР

Реал (Мадрид) разби като домакин Селта в среща от 28-ия кръг на испанската Примера дивисион. Португалската звезда на „белия балет” Кристиано Роналдо (50, 58, 64, 76) се развихри с четири гола и подобри рекорда на легендата на Атлетик (Билбао) Телмо Сара - 251 гола в шампионата. Португалецът има вече 252 попадения в испанския елит. По веднъж за домакините пък се разписаха Пепе (41), Хесе Родригес (77) и Гарет Бейл (81). Точен за гостите от Виго беше Яго Аспас (62).

Селта допусна 7 гола в испанския елит за първи път от 1959 година, когато губи от Атлетик (Билбао) с 0:9.

Началото на срещата не предвещаваше разгром за гостите, които играеха равностойно на „Сантяго Бернабеу” срещу „кралския” клуб и дори можеха да поведат в 14-ата минута, когато Яго Аспас отправи удар с глава, топката се отби от сглобката, а при добавката нападателят шутира в тялото на вратаря Кейлор Навас.

В 25-ата минута Иско овладя топката в опасна близост до вратата на гостите, но не успя да се разпише. В 39-ата пък Роналдо поиска дузпа след единоборство със Сержи Гомес. Две минути по-късно Пепе се разписа с глава за 1:0 и това бе единственият гол за първата част.

След почивката се развихри истинска голова фиеста. В 50-ата минута Кристиано Роналдо откри головата си сметка за тази среща след асистенция на Серхио Рамос, а осем минути по-късно направи преднина на домакините класическа – 3:0. В 62-ата минута Яго Аспас намали на 3:1 след пас на Сержи Гомес. Две минути по-късно Роналдо стигна до хеттрик след подаване на Иско, а в 76-ата минута вкара и четвъртия си гол в мача за 5:1 след извеждащ пас на Хесе Родригес, който в 77-ата минута направи резултата 6:1.

В 81-ата минута уелсецът Гарет Бейл пък оформи крайното 7:1 след асистенция на Каземиро.

След победата си Реал остава трети с 60 точки и на 9 от лидера Барселона, който е с мач по-малко. Селта е на шеста позиция с 42 точки. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА