Last news in Fakti

30 Април, 2016 09:58 1 119 0

Григор Димитров: Искам титлата от Истанбул

  • димитров-
  • тенис-
  • весели-
  • титла

"Трябва да превключвам на различни скорости", заяви българинът

Григор Димитров: Искам титлата от Истанбул - 1
Снимка: БТА/АР

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров играе днес полуфинал на турнира в Истанбул срещу хърватина Иво Карлович. Вчера хасковлията отстрани Иржи Весели със 7:6(1), 6:1 и сподели, че иска да спечели турнира.

"Играх по-добре. Чувствах се по-добре на корта дори след брейка в първия сет. Това не означаваше нищо за мен, просто беше гейм, който Весели си го спечели. Той игра добре, ударите му влязоха и срещу някои неща не можеш да се бориш. Психически бях доста устойчив, особено когато идваха важните моменти. Във втория сет направих два брейка, което бе достатъчно", започна Димитров.

"Трябваше да мина малко по-назад за първия сервис. Като цяло Весели сервира добре, има доста плосък бекхенд и трябваше на моменти да го държа встрани от опасната зона. С всеки изминал гейм играех по-добре и по-добре. Много от слайсовете ми се получиха добре, както и късите топки. Най-големите удари, когато ми трябваха, бяха там", продължи българина.

"Според мен имах и доста по-добри мачове през годината. Трябва да ми стане навик да играя на едно нормално ниво, което да е достатъчно, за да победя много от играчите. Когато трябва да изляза на по-различна фаза срещу по-различни тенисисти, тогава трябва да превключа на следващата скорост. За момента просто играя добре и не се отегчавам. Дори да не вкарвам някои от ударите, не се отегчавам и продължавам да работя. Когато излизам на тренировъчния корт, също си мисля какво трябва да направя по-добре, говоря с треньора на тази тема и гледаме да направим нещата по възможно най-добрия начин", каза още Димитров.

"Искам да спечеля турнира", завърши Григор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА