Last news in Fakti

1 Май, 2016 17:57 1 241 0

Манчестър Юнайтед отложи празника на Лестър

  • манчестър юнайтед-
  • лестър-
  • титла-
  • марсиал-
  • червен картон

"Червените дяволи" и "лисиците" завършиха 1:1

Манчестър Юнайтед отложи празника на Лестър - 1
Снимка: БТА/АР

Манчестър Юнайтед и Лестър завършиха 1:1 на „Олд Трафорд” в мача си от 36-ия кръг на английската Висша лига. Така „червените дяволи” отложиха най-малкото до утре очакваните от феновете на „лисиците” празненства за първата в 132-годишната история на клуба шампионска титла. Тя ще стане факт, ако Тотнъм не спечели при визитата си на Челси в лондонското дерби утре от 22:00 часа българско време. При победа на „шпорите” срещу „сините” Лестър ще може да стане шампион в домакинството си срещу Евертън в следващия кръг.

„Червените дяволи” започнаха по-активно и поведоха с гол на Антони Марсиал (8), който получи извеждащ пас на Антонио Валенсия и преодоля вратаря Каспер Шмайхел за 1:0. В 14-ата минута нисък удар на Лингард бе спасен от Шмайхел, а малко след това „лисиците” изравниха. Дринкуотър центрира от фаул и капитанът Уес Морган (17) с глава се разписа за 1:1. Това бе втори гол за бранителя този сезон.

В 22-ата минута Маруан Фелайни удари с лакът Роберт Хут в брадата, но съдията не видя инцидента. До края на полувремето пропуски направиха Уейн Рууни за домакините и Морган и Шлуп за гостите.

Малко след почивката Рашфорд бе близо до това да бъде изведен сам срещу Шмайхел, но Симпсън се намеси в последния момент. В 50-ата минута удар с глава на аржентинеца Уйоа мина над вратата на Де Хеа. Двайсет минути по-късно Рияд Марез шутира опасно, но право към Де Хеа и испанският страж изби топката. В 86-ата минута Дринкуотър получи втори жълт и съответно червен картон. Така гостите доиграха мача в намален състав.

След равенството Манчестър Юнайтед се върна на петото място във временното класиране с 60 точки, измествайки Уест Хям от тази позиция. Лестър е лидер със 77 точки и 8 повече от втория Тотнъм, който е с мач по-малко и утре гостува на Челси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА