Last news in Fakti

1 Май, 2016 20:16 3 221 6

Григор Димитров се срина на финала в Истанбул

  • димитров-
  • шварцман-
  • финал-
  • титла-
  • тенис-
  • истанбул

Българинът водеше с 7:6;5:3, но в крайна сметка загуби от аржентинеца Шварцман

Григор Димитров се срина на финала в Истанбул - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров допусна инфарктна загуба навръх Великден. Най-добрият български тенисист загуби финала на АТР 250 турнира в Истанбул, отстъпвайки с 1:2 сета пред Диего Шварцман, в отделните части 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6 след близо 3 часа игра на „Гаранти Коза Арена”. 

Българинът има за какво да съжалява, тъй като водеше със сет и 5:2 във втория, като при 5:3 сервира за трофея. На два пъти почетният гражданин на Хасково беше само на две точки от успеха, но 87-ият в света Шварцман отказа да се предаде и в крайна сметка изстрада успеха си. 

Любопитен е и начинът, при който приключи мачът. При 0:5 и 40:40 в третия сет, Григор Димитров показно счупи поредна ракета, за което получи наказание гейм (гейм-пенълти), с което загуби мача. Българинът изпитваше физически проблеми от края на втория сет, но поиска медицинска помощ едва в края на третия сет, когато реално мачът вече беше загубен. 

На церемонията след срещата Григор Димитров се извини на публиката за невъздържаното си поведение в края на мача, за което получи аплодисменти. 

По този начин Димитров се размина с пета титла в кариерата си (4:4 във финални двубои). За българина това е втори загубен финал през сезона, след като през януари отстъпи пред Виктор троицки в Сидни, където пропусна мачбол. Българинът напуска Истанбул със 150 точки за ранглистата и близо 40 000 евро от наградния фонд. 

От своя страна Диего Шварцман се поздрави с първа титла в кариерата си. Нисичкият аржентинец си заслужи 250 точки за класацията и близо 76 000 евро от наградния фонд. Следващият турнир, на който ще видим Григор Димитров е „Мастърс 1000” в Мадрид, който вече започна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 федерер

    2 1 Отговор
    типично по български надменното наузряло момченце може само да разочарова !!!!!!!!!!
  • 3

    2 0 Отговор
    Да спре да гони фустите и да тренира повече.
  • 4 Спиро

    0 0 Отговор
    'Що си чупи ракетите? Да не е Джон Макенроу??
    Да си в челната тройка, разбирам да можеш да си позволиш ексцентричност.
    А така, с тези постижения и толкова от наградният фонд, като приспаднеш разходи за пътувания и хотели... и счупените ракети и си на минус вече.
    Ще трябва да си намериш май по-богато гадже за издръжката:))
  • 5 444

    0 0 Отговор
    Като видят пари и к..ки и край.
  • 6 Фани

    0 0 Отговор
    Дали пък мачът не е продаден, а всичко останало да е просто камуфлаж, за да не се усетят зрителите?