Last news in Fakti

3 Май, 2016 10:52 1 178 0

Марк Селби стана световен шампион по снукър

  • селби-
  • снукър-
  • динг-
  • световно първенство

Веселяка от Лестър победи Динг с 18-14 на финала и грабна 330 000 паунда

Марк Селби стана световен шампион по снукър - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Марк Селби е новият световен шампион по снукър, побеждавайки Динг Джънхуей с 18-14 във финала, който се проведе в шефилдския театър „Крусибъл”. Това е втора световна титла за Селби след 2014 година. Любопитното е, че Веселяка от Лестър покорява световния връх в снукъра за втори път минути след историческата титла на футболния отбор на Лестър във Висшата лига.

Четвъртата сесия тази вечер започна при аванс от три партии за Селби, който си подложи с халф-сенчъри брейк от 57 точки и въпреки пропуска по средния джоб, добави брейк от 46, за да поведе с 15-11 части.

Следващата партия предложи страхотно зрелище: Марк дръпна с 31 точки, но изпусна инициативата и видя как неговият противник повежда трийсетина точки. Точно когато беше в серия обаче, Динг се затвори за предпоследната червена топка и избра сейфти.

Селби отвърна по шампионски, реализирайки червената за ефектен крос-дабъл за средния джоб и въпреки силното изтегляне за зелената после, успя да реализира. Това обаче не беше всичко! При 60-60 точки британецът не се пласира добре за черната топка и трябваше да опита тънко подрязване с удължител. И този път първенецът на света за 2014 година се справи, за да поведе с 16-11!

Опрян до стената, китаецът успя да се овладее и спечели следващите два фрейма с брейкове от 73 и 70 точки, като във всеки един от тях успяваше да притисне опонента си с класни сейфти удари.

След кратката почивка китаецът наниза сенчъри брейк от 103 точки, но Веселяка от Лестър се наложи в последвалия близо едночасов фрагментарен фрейм и вече докосваше снукър короната: 17-14!

Марк получи възможност в следващия фрейм и го използва по най-добрия начин, нанизвайки 74 точки, за да подпечата победата си. Той си тръгва с чек за 330 000 паунда, докато за Динг остават 137 500 паунда от наградния фонд.

След като вдигна победоносно купата в ръце, Селби не пропусна възможността да развее знамето на любимия си футболен Лестър, който сензационно стана шампион в английската Висша лига.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА