Last news in Fakti

3 Май, 2016 11:29 777 0

Гуардиола: Никога не е лесно да стигнеш до финала

  • гуардиола-
  • байерн мюнхен-
  • атлетико мадрид-
  • шампионска лига

"Не бива да мислим за това колко гола трябва да отбележим", заяви испанецът

Гуардиола: Никога не е лесно да стигнеш до финала - 1
Снимка: БТА/АР

Треньорът на Байерн (Мюнхен) Джосеп Гуардиола обяви, че никога не е лесно да достигнеш до финала в Шампионската лига. Днес неговият тим приема Атлетико Мадрид в реванша от полуфинала на турнира. "Баварците" изостават с 0:1 след първия мач и сега ще трябва да търсят задължителна победа на свой терен и то с два гола разлика.

"Не бива да мислим за това колко гола е нужно да отбележим. Първата ни задача е да се защитаваме добре и да контролираме развоя на мача. Искаме да владеем топката и да търсим попадения. Атлетико се защитава добре, но те също така са много силни в предни позиции. Сложно е да се изправиш срещу такъв съперник. Ние се познаваме отлично. Очаквам да имаме своите шансове, но те няма да са много", заяви Гуардиола.

"Това ще бъде последният ми мач в Шампионската лига в Мюнхен. Тук всички се отнесоха прекрасно с мен. В Германия футболът е по-различен и аз се опитах да въведа някои нови идеи. В същото време научих много от престоя си тук. Постигнахме много успехи. Винаги е много трудно да се класираш на финал в Шампионската лига", допълни испанецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА