Last news in Fakti

3 Май, 2016 18:14 4 659 5

Григор Димитров изхвърча от турнира в Мадрид

  • димитров-
  • буста-
  • тенис-
  • мадрид-
  • отпадане

Българският тенисист загуби от Кареньо-Буста с 0:2 сета

Григор Димитров изхвърча от турнира в Мадрид - 1
Снимка: БТА/АР

Нов слаб мач за Григор Димитров. Първата ни ракета приключи участието си на тенис турнира в Мадрид още в първия кръг. Дни след като загуби по кошмарен начин финала в Истанбул, днес българинът продължи с разочароващото си представяне на корта.

Григор допусна поражение с 6:7(3), 3:6 от намиращия се на 46 позиция в ранглистата испанец Пабло Кареньо-Буста и си тръгва рано от надпреварата в испанската столица. Двубоят между двамата продължи час и 42 минути.

Срещата започна равностойно, като двамата тенисисти печелеха без особени затруднения сервис геймовете си. В деветия Кареньо-Буста осъществи пробив и в следващия гейм сервираше за спечелване на сета. Димитров обаче демонстрира характер и върна пробива за 5:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек. Испанецът поведе с 3:1 точки, а след това хвана българина неподготвен на мрежата. Гришо намали пасива си след аут на Пабло и смяната на полетата дойде при 2:4. До края българинът не съумя да навакса пасива и загуби с 3:7, с което и сета.

Втората част започна кошмарно за българина, който допусна проби в първия си сервис гейм. Впоследствие Кареньо-Буста поведе с 3:0. В следващите геймове няма изненади и въпреки опитите на българина да върне пробив, това така и не се случи. В крайна сметка 24-годишният испанец взе сета с 6:3, с което и мача.

Това е първи успех от 4 мача срещу Григор Димитров (3 на ниво АТР) за Буста. Испанецът взе и сладък реванш за поражението от българина именно на старта в Мадрид преди 2 години.

Във втори кръг Кареньо Буста ще се изправи срещу Жил Симон, който в понеделник постигна победа в 3 сета срещу Маркос Багдатис. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мария

    1 0 Отговор
    Страхотен жаргон и заглавие достойно за улицата Такива журналисти ни тъпчат главите с глупости и ни промиват мозъците Ограмотете се не се намирате на чалга парти ние сме нормални и възспитани хора и искаме да четем грамотни и смислени неща
  • 2 5hi35u

    0 1 Отговор
    Тази ракета май му е само да си прави вятър и да се пази от комарите с нея.
    НА КРИВАТА РАКЕТА КОСМОСА И КРИВ.
    Ай да върви на село да пасе кравите. Вече е ясно, че от него нищо не става.
    Да спира с напъните да се прави на такъв какъвто не е - спортист. Ха ха ха.

    Коментиран от #3

  • 3 Николай

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "5hi35u":

    Чак почна да заваля думите на интервюта.До оня ден не знаеше къде е София на картата,сега ми говори с акцент.Хасковски бек
  • 4 ББорг

    1 0 Отговор
    Преди 4 години , когато игра на този турнир и отпадна от Надал , испанеца се изказа за Григор , че е бъдещето на тениса и ще бъде един ден номер 1 в Света ... Рафа , може би е бил прав , но трябваше да се консултира преди изказването си с ... Божинов , за да не прави такива грешки ...
  • 5 ККТ

    0 0 Отговор
    На Григор вече и Ана Курникова може да му завиди. Последното нещо с което е известен са тенис успехите му!
    На тенис мрежата може и хич да го няма но в социалната мрежа не мож го спря . А и останалата "клоунадата" му е на ниво.
    Аз пък се питам, защо изобщо някой очаква вече нещо от него оставете го да си живее живота и да гони бабите, а за любителите на тениса и спорта, като цяло остава надеждата, че някой ден, ще се появи някой наистина добър и сериозен БГ тенисист.