Last news in Fakti

4 Май, 2016 12:30 824 0

Мъри се измъчи срещу квалификант в Мадрид

  • анди мъри-
  • щепанек-
  • мадрид

Щепанек открадна сет от британеца

Представителят на Великобритания Анди Мъри се класира трудно за третия кръг на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд 5,72 милиона евро.

Миналогодишният победител се наложи над 37-годишния чешки ветеран Радек Щепанек със 7:6(3), 3:6, 6:1 след 2:16 часа на корта.

Квалификантът Щепанек, който е 148-и в света в момента, разчиташе на солиден форхенд и атакуваше при всяка възможност, като направи 45 печеливши удара и спечели 75 процента от точките при 47-е си излизания на мрежата.

Чехът, който е достигал до осмото място в класацията на АТР, поведе с ранен пробив, но Мъри изравни за 3:3, а след това спечели тайбрека на първия сет със 7:3 точки.

Във втората част Щепанек отново проби рано и дръпна с 3:0, но този път запази аванса си, за да изравни.

В третия сет шотландецът обаче вдигна оборотите и даде само гейм на съперника си, за да затвори мача в своя ползва - 2:1 сета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА