6 Май, 2016 01:25 987 1

Доминатори срещу гиганти на финала в Лига Европа

  • севиля-
  • лига европа-
  • ливърпул

Севиля и Ливърпул ще играят на финала в Базел

Ливърпул и Севиля са отборите, които ще играят на финала на турнира Лига Европа.

Ливърпул достигна до финала след победа с 3:0 срещу Виляреал на Анфийлд. Атака на „мърсисайдци“ в 7-та минута завърши с автогол на Сориано за 1:0. В 62-та минута Стъридж бе изведен зад защитата и отбеляза за 2:0. В 80-та минута Фермино намери отлично Лалана, който отблизо отбеляза за 3:0. Виляреал спечели първия мач с 1:0. Така с общ резултат от 3:1 Ливърул се класира за финалната среща в Базел.

В другия полуфинал Севиля се наложи над Шахтьор Донецк с 3:1.  В 9-та минута Гранейро реализира за 1:0.  В 44-та минута Марлос комбинира с Едуардо, който изравни за 1:1. Още в 47-та минута Гранейро проби противниковата защита, с което отбеляза за 2:1. В 59-та минута Перейра отбеляза за 3:1 след точен шут отдалеч. След 2:2 в първата среща Севиля стигна до финала след общ резултат от 5:3.

Това ще е трети пореден финал за Севиля в турнира, като отборът спечели последните му две издания и е рекордьор с 4 титли. Финалната среща ще се играе на 18-ти май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рекор

    0 2 Отговор
    Севиля поне са католици, а протестантите да си полират жидомасонската ложа!