Last news in Fakti

23 Май, 2016 11:29 734 0

Оклахома размаза Голдън Стейт

  • голдън стейт-
  • оклахома-
  • нба-
  • плейоф

Гръмотевиците унизиха шампионите със 133:105 и дръпна с 2-1 победи във финалната серия

Оклахома размаза Голдън Стейт - 1
Снимка: БТА/АР

Баскетболистите на Оклахома Сити зашлевиха звучен шамар на шампионите от Голдън Стейт, като ги разбиха със 133:105 и дръпнаха с 2-1 във финала на Запад в НБА. Тъндър ще приеме Уориърс и в следващия двубой, който ще бъде от огромно значение за крайния изход от битката. 

Домакините изиграха един от най-добрите си мачове за сезона, като в един момент поведоха с цели 41 точки. Кевин Дюрант наниза 33, а Ръсел Уестбрук добави 30, заедно с 12 асистенции и 8 борби, като при това двамата, заедно с останалите титуляри не играха в последната част. 

Калифорнийци наваксаха ранно изоставане от 15:28 в първата част и в началото на втората изравниха при 38:38. Гръмотевиците обаче вкараха 8 поред за 48:40 и малко след това Дреймонд Грийн излезе на сцената, като ритна в слабините Стивън Адамс след нарушение. 

Той получи нарушение от първа степен, но действието му вдъхнови Оклахома Сити и последва серия от 24:5 до края на периода. Повечето атаки бяха именно през Грийн, чийто тим изостана с 47:72 след първото полувреме. Преднината стана 113:72 в края на третата четвърт и за Уориърс нямаше връщане назад. 

Тъндър отново спечелиха борбата с 52-38, а и вкараха 50% от стрелбите си от игра. При предишния си мач в тази зала Стеф Къри се отчете с 12 тройки, 46 точки и победен кош от 10 метра, но сега остана с 24 точки, а Клей Томпсън добави още 18.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА