Last news in Fakti

25 Май, 2016 07:45 742 0

Мирча Луческу поема Зенит

  • луческу-
  • зенит-
  • вилаш-боаш

Андре Вилаш-Боаш няма да поднови контракта си с тима

Мирча Луческу поема Зенит - 1
Снимка: БТА/АР

Мирча Луческу ще е новият старши треньор на Зенит. Румънецът е имал среща с шефа на "Газпром" Алексей Милер и е приел предложението да застане начело на тима от Санкт Петербург. Това потвърди личният агент на Луческу Аркадий Запорожану.

"Вече мога да кажа, че беше постигната принципна договореност между двете страни. Още няма подписан договор, но всичко се развива благоприятно. Мирча разгледа базата на Зенит и новия стадион. По отношение на парите, няма никакви разногласия. Разговорът се концентрира върху философията на клуба и това дали тя съвпада с тази на Луческу. Зенит е голям клуб и целта му е в следващите години трайно да се настани в Топ 10 в Европа", коментира Запорожану.

"Интересът на Зенит се появи, след като стана ясно, че Андре Вилаш-Боаш няма да поднови договора си. Вторият ключов момент беше решението на ръководството на Шахтьор (Донецк) да не предлага нов контракт на Луческу", добави агентът на румънския специалист.

Очаква се през лятото Зенит да инвестира около 60 млн. евро в нови попълнения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА