Last news in Fakti

24 Май, 2016 22:01 2 363 9

ЦСКА сътвори чудото! Купата е "червена"

  • цска-
  • купа на българия-
  • финал-
  • маламов-
  • монтана

"Армейците" победиха Монтана с 1:0 на финала

ЦСКА сътвори чудото! Купата е "червена" - 1
Снимка: БТА

ЦСКА победи с 1:0 Монтана на финала за Купата на България и след като помете всичко живо по пътя си заслужено ликува с трофея. Големият герой за "червените" тази вечер беше Станислав Маламов, който отбеляза в 12-ата минута, а по-късно удари и греда.

Финалът се състоя при страхотна атмосфера на Националния стадион "Васил Левски". Феновете на ЦСКА изпълниха трибуните и отново впечатлиха с качествена и интересна хореография. В ложата места бяха заели много випове, сред които легендата Христо Стоичков и Кубрат Пулев.

Независимо, че ЦСКА е във "В" група, тимът показа постоянство и страхотни игри и след 10 поредни победи в турнира заслужено ликува като краен победител. Това е 21-ата Купа на България на сметката на "армейците".

По-чистите положения във финала бяха създадени от футболистите на Христо Янев, които почти през целия двубой контролираха играта.

Резултатът бе открит от Станислав Маламов в 12-ата минута. Тогава Борис Галчев центрира от корнер, футболист в червено отклони топката към задната греда, където оставения непокрит Маламов вкара от метър в празната врата. Минута по-късно армейците бяха близо до втори гол, но шутът на Момчил Цветанов от малък ъгъл излезе в аут.

В 27-ата минута Монтана бе близо да си вкара автогол, когато Мичев изчисти в крака на Асен Георгиев и след рикошета топката профуча на сантиметри над напречната греда.

В 35-ата минута Монтана организира контраатака, при която трима футболисти в синьо се озоваха срещу двама в червено, но вместо да търси свой съотборник, Йордан Тодоров реши да финтира противников играч и пропиля изключително изгодното положение.  

ЦСКА отговори с шут на Галчев в 43-ата минута, който излезе в аут. В заключителните секунди на първото полувреме символичните домакини бяха близо да изравнят резултата, когато резервата Иван Минчев стреля изключително опасно от фаул, но за късмет на червените топката излезе в аут. 

Шест минути след почивката червените за малко не удвоиха резултата, когато Йордан Йорданов стреля с глава след центриране от фаул, но Ивайло Василев изби в корнер. В 57-ата минута футболистите на Христо Янев бяха още по-близо да вкарат втори гол, когато Момчил Цветанов намери Маламов, който с шут от 7-8 метра нацели дясната греда.

В 71-ата минута отново Маламов бе близо до гол, но Василев спаси шута на нападателя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    0 3 Отговор
    ЦСКА и на Марс да ги пратят да играят пак ще печелят купи и титли.
  • 2 909 БЪЛГАРИЯ

    0 3 Отговор
    БРАВО САМО ЦСКА !!! НАЙ -ВЕЛИКИЯТ ОТБОР В БЪЛГАРИЯ ! ЧЕСТИТО ! ЦСКА СЛАВИ БЪЛГАРИЯ А ОНИЯ СИНИТЕ ОТ ЛЕФСКИ ПОД.УЕНЕ СА СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!
  • 3 мирно чорбари

    1 0 Отговор
    Хр.Янев се радваше като бебе на биберон.Тия паляци цска са срам за света.Изкуствено създаден клуб да пречи на футбола.Във В група им е мястото.В киреча.
  • 4 Никито Иванов

    1 0 Отговор
    купа ама Б група :)
  • 5 The Guest

    0 1 Отговор
    Създадоха отбор от млади футболисти и като дойдат в А група ще мачкат. А в твоя любим отбор колко м.....ла има, а? А колко български футболиста? Изкупихте б....ците от махленските отбори по света. ЦСКА поне са с изцяло български отбор.
  • 6 Бахмаамууу

    1 0 Отговор
    Големи яйца... и то червени! До сега трябваше да има поне 5-ма в затворите за това което стана ама... нали са замесени адвокатчета и политици!

    Коментиран от #7

  • 7 mediator37

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бахмаамууу":

    Бах не -бах, истината е на терена. ЦСКА пак вдига купа, а сините свини даже калъфка от купа нямат.
    Иначе "сините" сте добри да пишете доноси, там сте шампиони.
  • 8 ЦСКА

    1 0 Отговор
    И преди, и сега, купата е в ЦСКА. Браво на треньора и момчетата, да продължават в същия дух.
  • 9 Волен Сидеров

    1 0 Отговор
    БРАВО НА ЦСКА-слаб мач,но фактите са си факти-спечелиха ,както и поставиха редица рекорди и пак ще се говори за тях в положителен смисъл...
    а какво сториха уевски и какво се говори за тя-ами-евроидиоти и 32 години вечно втори,опитаха се да елиминират цска извън терена -като немогат на терена-НО се появи лудогорец и пак са вечно втори....какво да си говорим повече-може само да се изяждате от яд и да зачервявате бузи в унисон с червена България-а наздраве за нашата победа и за това ,че ви пратихме директно във втори кръг на турнирите-и вижте сега да не ни изложите пак,че тогава незнам как ще ви наричаме вече -евроидиоти или......