Last news in Fakti

29 Май, 2016 07:30 852 0

Германия: Ние сме фаворита на Евро 2016

  • германия-
  • евро 2016-
  • фаворит-
  • горецка-
  • майер

"Надявам се, че световният шампион ще бъде и европейски шампион", заяви Горецка

Германия: Ние сме фаворита на Евро 2016 - 1
Снимка: БТА/АР

Германските футболисти Леон Горецка и Макс Майер смятат, че техният национален тим е основен фаворит за спечелването на Европейското първенство във Франция и заради факта, че те са световни шампиони.

Майер и Горецка пристигнаха днес на турнира "Футбол за приятелство" за деца в Милано като част от програмата за насърчаване на играта сред малките таланти. Иначе те са съотборници в Шалке 04 и пристигнаха след поканата от УЕФА да бъдат мотивация за младите таланти.

"Надявам се, че световният шампион ще бъде и европейски шампион. Имаме добър отбор и затова се надяваме. Трябва да сме много внимателни с Франция, защото те са домакини. Иначе за мене доста селекции са на едно ниво, няма големи разлики. И поради това ще бъде много трудно да се спечели", коментира Леон Горецка пред българските журналисти.

"Тази година Европейското първенство е с 24 отбора, което го прави по-трудно за спечелване. Ще бъде по-дълго като времетраене, с повече мачове. Ще има и съвсем нови отбори, които не са така познати и могат да създадат проблеми", добави Леон Горецка.

Той се превърна и в преводач на съотборника си Майер, който се оказа, че не говори английски.

"И аз съм уверен, че ние фаворит за титлата. Но бих заострил вниманието си върху Белгия, за мене те ще бъдат приятната изненада.

Иначе имат много известни и добри футболисти, но като отбор от доста време не са правили големи неща. Но за мене сега те са много сериозен отбор", коментира 20-годишният Майер, който от 2014-а година е викан в Бундестима, но пък е изиграл едва 1 мач.

Английски журналист се включи с въпрос какво е състоянието на Бастиан Швайнщайгер и кога ще бъде напълно възстановен.

"Не съм лекар или физиотерапевт. Басти е много важен за нас и с него сме друг отбор. И вече сме печелили титли".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА