30 Май, 2016 10:59 1 538 1

БФС не пуска новия ЦСКА в "А" група

  • ганчев-
  • цска-
  • чавдар-
  • бфс-
  • а група

Прекръстеният Етрополе няма никакви шансове за елита

БФС не пуска новия ЦСКА в "А" група - 1
Снимка: БТА

Прекръстеният отбор на Етрополе няма никакъв шанс да играе в елита от новия сезон. Това е разкрил високопоставен източник от БФС пред "7 дни спорт". Както е известно, хората на Гриша Ганчев преименуваха Чавдар на ПФК ЦСКА 1948 с надеждата да бъдат пуснати в подготвяната суперлига. За целта те купиха Литекс, а се очаква сливане и със София 2010.

От БФС са се запознали внимателно с идеята. Направени са консултации с най-добрите юристи, както и с хора от УЕФА. Отвсякъде отговорът е бил един и същ - няма никакъв шанс ЦСКА да получи професионален лиценз. Така ще бъдат нарушени куп закони и най-вече феърплеят към останалите клубове. Затова Александър Томов е готов с протестно писмо до УЕФА, а се очаква и останалите родни грандове да протестират пред европейската централа.

Президентът на БФС Борислав Михайлов не даде ясен отговор, но също намекна нещо подобно.

"Адвокатите разглеждат варианта, който ЦСКА предложи. За да го приемем, трябва всичко да е законно. Няма как да се нарушат законите на България, на ФИФА и на УЕФА", заяви Михайлов пред БТВ. "Проучваме дали всичко е в рамките на феърплея. Трябва да видим и дали другите клубове ще са съгласни", допълни шефът на БФС.

Гриша Ганчев вече е уведомен за това развитие на нещата и заради това трескаво е започнал да търси пари за оздравяване на ЦСКА. Той вече е водил разговори с познати банкери по този въпрос.

Желание за спасяване на автентичния ЦСКА има и от страна на Васил Божков. От "Нове холдинг" вече са напълно готови с всичко за целта, като имат подписани договори с най-важните кредитори за оттегляне на претенциите.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.