Last news in Fakti

30 Май, 2016 13:27 983 0

Стойчо Стоев преговаря с гръцки тим

  • стоев-
  • левадиакос-
  • договор-
  • левски

Българският специалист може да поеме Левадиакос

Стойчо Стоев преговаря с гръцки тим - 1
Снимка: БТА

Доскорошният старши треньор на Левски Стойчо Стоев очевидно няма да се задържи дълго време без работа след освобождаването си от "Герена". Вчера специалистът пропусна церемонията "Футболист на футболистите", в която зае трето място при треньорите. Официалната причина е, че шампионът на България с Лудогорец е на преговори зад граница с чуждестранен клуб.

По информация на "Меридиан Мач" почти сигурно става въпрос за гръцкия Левадиакос. Тимът завърши сезона в средата на класирането - 10-то място, и със сигурност ще търси промяна през следващата кампания в южната ни съседка. Стоев пък, макар и като футболист, има опит в гръцкия футбол. Юношата на Локомотив (София) игра от 1989 до 1992 година за местния Пансерайкос.

Не е тайна, че голямото желание на Стойчо е да работи зад граница. Още докато бе треньор на "Лудогорец Арена", специалистът бе наел агенти, които да му търсят работа в чужбина. Тогава обаче това не се осъществи и през декември 2014 година той подписа с Левски. 

Първата си кампания начело на "сините" наставникът пропусна да спечели Купата на България - тимът загуби финала с Черно море в последните секунди. През настоящата той изпълни поставената му цел от ръководството - да класира отбора за евротурнирите, но въпреки това бе освободен.

В Левадиакос пък през последния сезон игра доскорошният нападател и юноша на 26-кратния шампион на България Валери Домовчийски, който се засече със Стоев на "Герена". Миналият през германските Херта (Берлин) и Дуисбург Домо записа 15 мача и 2 гола във всички турнири. Почти сигурно обаче Валери ще бъде освободен през лятото и надали отново ще се събере с бившия си наставник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА