Last news in Fakti

31 Май, 2016 20:54 860 0

Стоусър не пожали и Халеп в Париж

  • стоусър-
  • халеп-
  • париж

Следва 1/4-финал срещу Пиронкова

Саманта Стоусър си проправи пък към 1/4-финалите на "Ролан Гарос", след като надигра със 7:6 (7), 6:3 румънката Симона Халеп в сблъсък от 4-ия кръг между двете.

Стоусър губеше с 3:5 при първото прекъсване на мача, който започна още в неделя. В понеделник тенис на "Ролан Гарос" не се игра. При подновяването на играта днес Стоусър показа великолепна форма и определено се пригоди по-добре към условията за игра.

32-годишната австралийка показа хладнокръвие и открадна сета, който почти бе спечелен от съперничката й. Стоусър първо се добра до тайбрек, а в него надделя над Халеп с 9:7.

Във втория сет мачът отново бе прекратен при резултат 3:2 за Стоусър, като австралийката бе реализирала пробив. След подновяването на играта Стоусър затвърди пробива за 4:2, а в следващия гейм пропусна 4 брейкпойнта и Халеп намали изоставането си на 3:4.

Румънката обаче не успя да стори нищо повече в срещата и Стоусър се класира на 1/4-финалите, където нейна съперничка ще бъде българката Цветана Пиронкова.

Стоусър има 4 победи от 5 мача срещу Пиронкова, но при последната им среща Цвети надви австралийката със 7:5, 7:6 (0) на турнира на трева в Ийстбърн през 2015 година. Този сезон двете не са играли помежду си, а сега в Париж за първи път ще премерят силите си на клей.

"Това е 1/4-финал и тя тъкмо записа страхотна победа срещу Ага", каза Стоусър, говорейки за българската тенисистка.

"Трябва да помисля за мачовете, които сме играли с нея, но мисля, че не сме се срещали в последните една-две години. Но зная, че определени неща ще работят много добре срещу нея", продължи ветеранката от Австралия.

"Тя и преди е достигала до 1/4-финалите в турнир от "Големия шлем" и има големи победи в кариерата си. Не мога да взема нищо за даденост. Тя изглежда удобна противничка за мен, но да играеш срещу уверен съперник на 1/4-финал на турнир от "Големия шлем" никога не лесно, без значение какъв е балансът ти срещу този състезател", добави Стоусър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА