Last news in Fakti

1 Юни, 2016 09:15 1 084 1

Пиронкова: Чувствам се в страхотна форма

  • пиронкова-
  • ролан гарос-
  • радванска-
  • форма-
  • тенис

"Изненадана съм от представянето си", заяви пловдивчанката

Пиронкова: Чувствам се в страхотна форма - 1
Снимка: БТА/АР

Цветана Пиронкова записа паметна победа срещу световната №2 Агниешка Радванска на осминафиналите на "Ролан Гарос" и днес ще се изправи в спор за място на полуфиналите срещу финалистката от 2010 година Саманта Стоусър (Австралия). Вчера Пиронкова доигра започналия в неделя мач с Радванска, в който изоставаше с 2:6, 0:3 преди двете тенисистки да подновят битката на корта днес. Със серия от 10 поредни гейма обаче Пиронкова поведе с 4:0 в третия сет и в крайна сметка спечели срещата с 2:6, 6:3, 6:3. На пресконференцията след двубоя 28-годишната пловдивчанка призна, че донякъде е изненадана от представянето си в Париж, но подчерта, че се е намирала в добра форма в навечерието на турнира. В първите си 4 мача във френската столица Пиронкова има само един загубен сет.

"Да, бих могла да кажа, че съм изненадана, но мисля, че дойдох на турнира в много добра форма. Резултатите ми на предишните турнири не го показаха, но аз се чувствах добре. И всеки път, когато представителите на медиите или приятелите ми ме питаха как се чувствам, аз им отговарях, че колкото и да е странно, се чувствам много добре. Ето, че моментът дойде и сега показах, че всъщност съм в добра форма", коментира българката. 

"Изоставах със сет и 0:3 в резултата, но всъщност мачът беше оспорван. Мисля, че първите няколко гейма продължиха 40 минути и имах геймбол във всеки от тях. Последните три гейма минаха много бързо, имах известни проблеми с крака ми и не бях на 100% в началото на втория сет. Дъждът, разбира се, ми помогна по някакъв начин, тъй като имах нужда от почивка и от намесата на физиотерапевтите. Почивката се оказа по-дълга, отколкото очаквах, но не мога да се оплача, тя бе добре дошла за мен", сподели още Пиронкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бл Благов

    0 0 Отговор
    Това момиче изненада целия тенис свят! Браво на нея - пише история!Успех , Цвети!