Last news in Fakti

24 Юни, 2016 20:31, обновена 24 Юни, 2016 22:15 1 024 0

Черната серия на волейболните ни национали продължава

  • българия-
  • сърбия-
  • волейбол-
  • световна лига

Момчетата на Пламен Константинов отстъпиха с 1:3 гейма на Сърбия

Черната серия на волейболните ни национали продължава - 1
Снимка: FIVB

Българският национален отбор по волейбол записа още една загуба в Световната лига. В днешната си среща от Група F на първа дивизия в надпреварата "трикольорите" отстъпиха на Сърбия с 1:3 гейма (18:25, 25:21, 19:25, 23:25).

Двубоят се игра в зала "Александър Николич" в сръбската столица Белград. По трибуните имаше около 3 500 зрители, 500 от които бяха българи.

Първият гейм премина изцяло под диктовката на "плавите". Те имаха превъзходство във всеки един компонент на играта, а нашите волейболисти отново трудно организираха добра защита и статистиката ясно показа това - един-единствен успешен блок за нашите за целия гейм.

Втората част започна по-обнадеждяващо за България. Добрата работа на разпределителя Сеганов и на диагонала Цветан Соколов доведе нещата до 5:2 точки в наша полза, а на първото техническо прекъсване авансът ни бе 8:3 след ас на Николай Пенчев. При резултат 15:10 обаче нашите тотално се разконцентрираха и направиха непростими грешки в атака, давайки цели 4 точки на Сърбия за 15:14. Въпреки това, те възстановиха аванса си и в последствие затвориха гейма с 25:21.

Третата част стартира с ас на Тодор Скримов, но след това Сърбия взе инициативата и успя да дръпне с три точки - първо за 6:3, а в последствие за 10:7 и 16:13. До края на гейма нашите не успяха да се върнат в резултата, а дори напротив - сърбите удвоиха аванса си и спечелиха с 25:19.

Възпитаниците на Пламен Константинов промениха облика на играта си в началото на четвъртия гейм и се оттеглиха с преднина от 8:6 точки на първото техническо прекъсване. "Плавите" постепенно изравниха играта и резултатът тръгна "точка за точка" - 16:15 за България на втората техническа пауза. България запази точка аванс до 19:18, когато се стигна до силния сервис на Сречко Лисинац. Подаването на героя от вчерашната победа на сърбите срещу Бразилия ни затрудни максимално и позволи на сърбите да "обърнат" развоя на гейма, печелейки го с 25:23.

Утре България играе срещу Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА