Last news in Fakti

27 Юни, 2016 12:27 1 083 2

Григор Димитров с изкачване в ранглистата

  • пиронкова-
  • димитров-
  • ранглиста-
  • тенис-
  • уимбълдън

Цветана Пиронкова загуби позиции

Григор Димитров с изкачване в ранглистата - 1
Снимка: БТА/АР

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изкачи с две места в световната ранглиста и вече заема 37-а позиция. Хасковлията не участва в турнири през изминалата седмица, а днес стартира участието си на "Уимбълдън". Съперник на Григор е американеца Бьор Фратанджело, а срещата трябва да започне след 14:30 часа.

Димитър Кузманов падна с 13 места и и вече е 314-и, а Александър Лазов се смъкна с 22 позиции до №501.

На върха недосегаем остава остава шампионът от "Ролан Гарос" Новак Джокович, който оглавява ранглистата с 16 950 точки. Преследвачът му Анди Мъри е далеч след него с 8915, а Роджър Федерер допълва призовата тройка с 6425 точки.

Цветана Пиронкова се смъкна с 12 места в световната ранглиста на WTA. Най-добрата българска тенисистка заема 71-о място с актив от 940 точки. Пловдивчанката започва участието си в Англия утре от 13:30 часа, а нейна съперничка ще бъде Белинда Бенчич.

Ново рекордно класиране в своята кариерата записа втората ракета на България Изабелла Шиникова. Тя се изкачи с още две позиции и вече е №173. От другите ни тенисистки Елица Костова е №183, Сесил Каратанчева е №205, а Виктория Томова е №240.

В топ 10 няма промени. Лидерка е Серина Уилямс с 8330 точки, следвана от Гарбине Мугуруса и Агниешка Радванска


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЮЛЕМЕТОВ

    0 0 Отговор
    Браво Григоре, една седмица не играеш и вече си две места нагоре.Дерзай по същия начин до десетката гледай да не играеш поне до другото лято и ще се изкачиш и в топ три.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Мисля, че най-добрите години на Григор отминаха, разбира се ще постига някои успехи но не вярвам да се изкачи сериозно в ранглистата, едва ли някога ще успее да влезе пак в топ 10.