Last news in Fakti

27 Юни, 2016 22:13, обновена 28 Юни, 2016 11:54 3 139 1

Сензацията е факт, Исландия би шута на Англия

  • исландия-
  • англия-
  • евро 2016-
  • погна

Северняците се класираха на 1/4-финал на Евро 2016

Сензацията е факт, Исландия би шута на Англия - 1
Снимки: БТА/АР

Исландия е 1/4-финалист на Евро 2016! Напук на всички очаквания, северняците отстраниха фаворита Англия с 2:1 в осминафинален двубой, игран в Ница.

Двата тима стартираха шеметно двубоя. Още в 5-ата минута Уейн Рууни изведе "трите лъва" напред с точно изпълнена дузпа, отсъдена за нарушение на исландския вратар Халдорсон срещу Рахим Стърлинг.

По всичко сякаш личеше, че Англия тръгва към лесна победа, но още в следващата атака северняците отвърнаха на предизвикателството. Неразбория в наказателното поле на англичаните бе наказана от Рагнар Сигурдсон.

В следващите минути "албионците" натиснаха съперника си. В 15-ата минута Деле Али отправи топовен изстрел от воле, но топката мина над вратата.

Исланците обаче отново изненадаха именития си съперник няколко минути по-късно, за шок на всички. Колбен Сигторсон финтира защитник на Англия на границата на наказателното поле, освободи се от опеката му и стреля коварно в долния ляв ъгъл на Джо Харт. Стражът се намеси, но топката се дотъркаля в мрежата за 2:1 в полза на Исландия.

В 55-ата минута северняците можеше да увеличат аванса си, но Джо Харт спаси удар със задна ножица на Рагнар Сигурдсон от непосредствена близост.

С наближаването на последните минути Англия опитваше да превземе исландската крепост, но времето се нижеше, а "трите лъва" не приличаха на състав, който знае как да отбележи гол. В 79-ата минута Хари Кейн се измъкна зад отбраната и отправи удар с глава, но прекалено слаб и напълно олицетворяващ цялостната игра на англичаните.

Безличнатата игра на Англия се подобри в заключителните мигове от срещата с влизането на резервата Маркъс Рашфорд, но и този закъснял ход на Рой Ходжсън не помогна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перфений ПрокопиеФ

    1 0 Отговор
    Мача си беше хубав, аз съм доволен. Някъде, около 3-я промил съм ама и годинките ме оправдават - 67 направих преди 7 години! Пия само домашно-еретическо от ръцете на Антихриста - демек, вино дето не е кръщавано с вода по €вр€й$ки обичай!!! Честито на северняците, че издълбах жидомасоните!!! Браво!