Last news in Fakti

28 Юни, 2016 10:29 2 060 2

Григор Димитров: Не ме е страх от Джокович

  • димитров-
  • джокович-
  • тенис-
  • уимбълдън-
  • страх

Световният номер 1 се появи на пресконференцията на българина

Григор Димитров: Не ме е страх от Джокович - 1
Снимка: БТА/АР

"Да не си поставен на "Уимбъдън" не е приятно", признава Григор Димитров, но той не се страхува от нито един тенисист, дори от Новак Джокович. Българинът достигна полуфиналите в Лондон през 2014 г., но напоследък има сериозен спад в резултатите му. Той пристигна за третия турнир от Големия шлем със сериозни въпросителни около това дали ще реализира потенциала си.

Трисетовата победа над Бьорн Фратанджело може да не отговаря на всички въпроси, но поне дава повод на Григор да се усмихне след шест поредни загуби. Той вярва в собствените си възможности и има самочувствието да го заяви открито. На пресконференцията след мача му в момента, в който той обяви, че не се страхува от никой, вратата се отвори и в залата влезе Новак Джокович, който попита: "Сигурен ли си?" Със смях Димитров отговори: "Да, особено от теб".

"Честно, не се страхувам от никой", продължи сериозно българинът. - Побеждавал съм водещи играчи в големи турнири. Не ме е страх да изляза на корта и да си изцапам ръцете. Доволен съм от начина, по който играя в момента. От доста време не съм бил в ситуация да не съм поставен".

25-годишният Григор, който във втория кръг ще се изправи срещу Жил Симон, започна участието си в турнира на корт номер 16. Въпреки че предпочита да играе на по-големите кортове, той се надява това да е добър знак за него: "Със сигурност беше различно, но аз изиграх първия си мач като юноша на този корт в сезона, в който спечелих турнира. Така че го приемам като добър знак".

Джокович е известен с шегите си и преди две години отново се появи на пресконференция на Григор и развесели присъстващите с поведението си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 що не играеш

    0 0 Отговор
    Григоре, говори чрез играта си! Иначе на приказки и снимки всики те знаем.
    Нали се сещаш, защо Джокович те е.ава ;)
  • 2 ;PPPPP

    0 0 Отговор
    Григор, и Джокович отдавна не го е страх от теб....