Last news in Fakti

28 Юни, 2016 19:25 880 0

Садио Мане официално е играч на Ливърпул

  • садио мане-
  • официално-
  • ливърпул-
  • играч-
  • саутхемптън

Ливърпул финализира трансфера на сенегалеца

Садио Мане официално е играч на Ливърпул - 1
Снимка: Официален сайт на Ливърпул

Ливърпул официално обяви трансфера на Садио Мане от Саутхамптън. Информацията бе портвърдена от клубния сайт на "мърсисайдци".

Договорът на 24-годишния полузащитник с тима от "Анфийлд" е за пет години. Сумата, която Ливърпул ще плати на "светците" за правата на сенегалеца е в рамките на около 34 милиона паунда. Той ще вземе фланелката с номер 19 през следващата кампания.

Това е вторият най-скъп трансфер в историята на Ливърпул. Рекордът държи Анди Керъл, за когото през 2011-а бяха платени 35 милиона британски лири.

24-годишният Мане става четвъртото ново попълнение на старши-треньора Юрген Клоп за новия сезон след Марко Груич, Жоел Матип и Лорис Кариус.

Мане вкара 21 гола в 67 мача за Саутхамптън в Премиър лийг. 

"Днес е голям ден и аз съм много щастлив, че подписвам с един от най-големите клубове в Европа. Това е клуб, който е спечелил множество трофеи и има богата история. Очаквам с нетърпение да се срещна с целия щаб и новите си съотборници", заяви Мане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА