Last news in Fakti

30 Юни, 2016 22:37 5 036 1

Португалия оцеля и след петото реми (Видео)

  • полша-
  • португалия-
  • евро 2016

Роналдо и компания пречупиха Полша след изпълнение на дузпи и ще играят на 1/2-финалите на Евро 2016

Португалия оцеля и след петото реми (Видео) - 1
Снимка: БТА/АР

Португалия е първият полуфиналист на Евро 2016. Роналдо и компания не успяха да бият Полша в редовното време (1:1) и продълженията, но бяха безкомпромисни при дузпите в първия четвъртфинален сблъсък на Евро 2016, играл се на "Стад Велодром" в Марсилия.

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите на терористичния атентат в Турция.

Голямата звезда на "Дружина полска" Роберт Левандовски откри резултата още във 2-ата минута. Седрик Суареш допусна нелепа грешка, топката го прехвърли и така се стигна до атаката на поляците.

Последва остро ниско центриране, което Лева достолепно засече отблизо за 1:0. Това бе и вторият най-бърз гол в историята на европейските първенства.

Полша бе по-добрият отбор в началните 20 минути и дуото Левандовски-Милик притесняваше сериозно защитниците пред Руи Патрисио.

 

Ранният удар обаче подейства ободряващо на иберийците и те постепенно започнаха да си връщат контрола над двубоя.

Така 18-годишният Ренато Санчес получи своя шанс да блесне и върна тима си в мача с брилянтен гол, правейки резултата 1:1 в 33-ата минута. Силният и прецизен шут на младия талант от границата на наказателното поле препарира Фабиански.

В това време поляците отговориха на предизвикателството, дебнейки на контра и Левандовски още на два пъти прз първото полувреме имаше изгодни възможности за втори гол. До почивката обаче не се стигна до попадения и развръзката остана за втората част.

 

Второто полувреме започна много динамично - по подобие на първото, и опасностите пред двете врати се редуваха.

С пропуски се отчетоха последователно Левандовски и Блашчиковски за Полша. Нани, Седрик Соареш и Кристиано Роналдо - за португалците.

В 69-ата минута Милик опита да изненада Патрисио и Пепе, като отклони топката технично в близкия ъгъл на вратата, но бе блокиран точно навреме.

Последваха още силни минути за тима на Адам Навалка, който увеличи натиска и португалците бяха принудени да се приберат дълбоко назад в своята половина. Гросицки и Криховяк опитваха да правят пробиви и да внасят свежест в атаките на тима си.

Куарешма замени Жоао Марио в 80-ата минута. Само 2 по-късно Капутска замени Гросицки.

До края на редовното време двата тима предпочетоха да се фокусират върху запазването на резултата без да рискуват с много офанзивни действия.

През вторите 45 минути отчетохме и 4 жълти картона - по два на отбор, което доказва, че напрежението ескалира и отборите се поизнервиха с оглед на огромния залог - да попаднеш в Топ 4 на най-добрите в Европа.

Редовното време приключи при 1:1 и срещата влезе в екстра тайм.

Първите допълнителни 15 минути обаче не видяхме почти нищо по-интересно, като преобладаваше позиционната игра и темпото, което се забави значително.

В 110-ата минута фен на Португалия нахлу на терена и прекъсна срещата. Той бе заловен и изведен, а останалите минути до края преминаха основно в борба в центъра на терена и по-дълготрайно задържане на топката от страна и на двата тима.

Така съдбата на първия полуфиналист на Евро 2016 щеше да се реши след изпълнение на дузпи. Там португалците бяха безапелационни и след 5 поредни попадения успяха да се доберат за следващата фаза от надпреварата.

Любопитният факт е, че това бе 5-о поредно реми за иберийците след 3-те равенства в груповата фаза и безголовия хикс срещу Хърватия на осминафинала.

В същото време големият грешник за поляците днес се наричаше Якуб Блашчиковски. Куба изпусна от бялата точка си след като стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Руи Патрисио и стражът спаси. В ответната дузпа Куарешма наказа грешката и така класира тима си напред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Толкова слаб и смешен бе този Роналдо, че ако късмета не бе на тяхна страна нямаше да изравнят дори. Единствения гол им бе с рикошет по случайност, а не насочен умишлено в ъгъла, което подмами и вратаря. Полша - това е да си по-добър, а да загубиш незаслужено.