Last news in Fakti

1 Юли, 2016 12:59 2 158 0

Бъдещето на Португалия - Ренато Санчес

  • санчес-
  • португалия-
  • визитка-
  • надежда-
  • евро 2016

Младият футболист е голямата надежда на португалците

Бъдещето на Португалия - Ренато Санчес - 1
Снимка: БТА/АР

Често на големите футболни форуми изпъкват имената на млади футболисти. Те попадат в светлината на прожекторите с невероятна игра, страхотни отигравания и железни нерви, въпреки възрастта си. Именно такъв пример е и португалският вундеркинд Ренато Санчес, който показва завидни умения по терените във Франция. 

Ренато Жуниор Луз Санчес е роден на 18 август 1997г. Кариерата му започва в Бенфика, за които дебютира през октомври 2015-та година. За "орлите" той има 24 мача и 2 гола. 

За националните гарнитури на Португалия Санчес 40 мача и 8 гола преди да дебютира за мъжкия тим на страната. Любопитното е, че това се случва в мача с България, който иберийците губят с 0:1. 

За "А" отборът на Португалия Санчес натрупа 9 мача, като отбеляза и едно попадение. То дойде в мача с Полша от четвъртфиналите на Евро 2016. 

Бъдещето на Португалия - Ренато Санчес
Снимка: БТА/АР

Естествено, младият португалец привлече вниманието на европейските грандове. На 10-ти май 2016-та година Байерн Мюнхен успя да подпише предварителен договор с Санчес, който влиза в сила на 1-ви юли 2016г. Трансферната сума е повече от впечатляваща - 35 милиона, като може да достигне до невероятните 80 милиона евро. С този трансфер Санчес стана най-скъпият играч, купен от португалската Лига Примейра. Той влезе и в историята на Байерн Мюнхен. Баварците са плащали по-голяма сума само за трима - Хави Мартинес, Марио Гьотце и Артуро Видал. 

Ренато Санчес е полузащитник, който блести с физическа сила, невероятно точен пас и умението му да пази топката. Няма как да не се отбележи и прическата му, която напомня на тази на легендата Едгар Давидс. 

Бъдещето на Португалия - Ренато Санчес
Снимка: БТА/АР

Младият португалец е считан за един от най-големите таланти в европейския футбол и логично надеждите на привържениците на Португалия за успех на Евро 2016 са свързани с неговото представяне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА