Last news in Fakti

1 Юли, 2016 22:46, обновена 1 Юли, 2016 22:53 944 0

България изпусна мачбол, ще играе за бронза

  • волейбол-
  • българия-
  • естония-
  • мачбол-
  • европейска лига

Волейнационалите ни отстъпиха на Естония в полуфинален мач от европейската лига, игран във Варна

България изпусна мачбол, ще играе за бронза - 1
Снимка: Българска федерация по волейбол

Българският национален отбор по волейбол изпусна мачбол и загуби 1/2-финала на Европейската лига срещу Естония с 2:3 гейма (18:25, 25:15, 19:25, 25:14, 15:17).

Пред около 2000 зрители в зала „Конгресна“ във Варна играчите на Мирослав Живков на два пъти изоставаха в резултата, но буквално попиляха гостите във втория и четвъртия гейм, които спечелиха съответно с 25:15 и 25:14, за да вкарат срещата в тайбрек.

Малшанс сполетя тимът ни в началото на финалната част – капитанът Велизар Чернокожев, който страда от вирус и тази сутрин вдигна температура, се почувства зле и бе заменен от Жани Желязков.

Естонците започнаха по-добре решителния гейм и поведоха с 3:1, но „трикольорите“ реагираха по най-добрия начин, не се притесниха и задължителното прекъсване дойде при 8:7 в тяхна полза. При 15:14 „лъвовете“ изпуснаха златен шанс да се класират за финала. Волейболистите ни спасиха трудна топка в защита и получиха възможност за атака, която за съжаление изпратиха в аут, а впоследствие загубиха с 15:17.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА