Last news in Fakti

2 Юли, 2016 09:45 820 1

Още едно поражение за волейболистите ни

  • българия-
  • волейбол-
  • сащ-
  • сетовната лига-
  • седмо поредно поражение

България подпечата 7-ата си поредна загуба в Световната лига

Още едно поражение за волейболистите ни - 1
Снимка: БТА/АР

Българският национален отбор по волейбол за мъже записа седмо поредно поражение на сметката си в Световната лига.

Падението на националите ни продължи след загубата от САЩ с 1:3 (25:23, 21:25, 25:27, 21:25) в първи си мач от турнира в Група Н от първа дивизия на турнира, игран тази нощ пред над 7000 зрители в зала "Конвеншън Сентър Арена" в спортния комплекс "Кей Бейли Хътчинсън" в Далас.

Силната игра на Цецо Соколов не стигна. Той заби 24 точки (2 блока, 1 ас и 53% ефективност в атака). Розалин Пенчев завърши с 14 точки (42% ефективност в атака), но и това не помогна за "трикольорите" да се представят по-достойно.

За "янките" Тейлър Сандър (2 блока, 1 ас, 57% ефективност в атака и 95% перфектно посрещане) и Матю Андерсън (2 блока, 1 ас и 41% ефективност в атака) реализираха съответно 16 и 15 точки за победата.

Така българите продължават да са на предпоследното 11-о място във временното общо класиране на цялата дивизия без победа и без спечелена точка до момента, но с по-добри показатели от последния отбор в таблицата Австралия. САЩ пък са 3-и с 6 победи, 1 загуба и 17 точки, с което си подпечатаха визите за финалите на Световната лига в Краков (Полша).

Във втората си среща на турнира в Далас България ще играе срещу олимпийския шампион Русия, който от своя страна по-рано разгроми "кенгурата" с 3:0. Двубоят е утре (3 юли) от 01,30 часа българско време през нощта, а след това от 03,30 часа САЩ ще излезе срещу Австралия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ШМАТКИ НЕГОДНИ !