Last news in Fakti

2 Юли, 2016 14:00 2 068 0

Днес на Евро 2016 ни очаква супердерби

  • германия-
  • италия-
  • евро 2016

Германия и Италия ще спорят помежду си за място на 1/2-финалите на турнира

Отборите на Германия и Италия се изправят един срещу друг в спор за място на 1/2-финалите на Евро 2016.

Двата тима бяха доста убедителни и спечелиха своите групи, след което се разправиха категорично с противниците си на 1/8-финал.

В група Е Скуадрата би Белгия в дербито с 1:0 на старта на кампанията си. Последва още един минимален успех с 1:0 - над Швеция, а в последният си сблъсък италианците дадоха почивка на титулярите и отстъпиха пред Ейре с 0:1.

Световните шампиони също завършиха първи в своята група C. Те надиграха Украйна (2:0) и Северна Ирландия (1:0) и поделиха точките с Полша (0:0).

В директните елиминации и двата тима отново доказа, чв са много стабилни в дефанзивен план и не допуснаха голове. Италия изигра най-силният си мач към момента и детронира плахия и безидеен миналогодишен шампион в лицето на Испания (2:0).

В същото време Маншафта отнесе като ураган с 4:0 украинците и го направи с футбол, които е достоен за един шампион.

Сега двата тима са пределно мотивирани и готови отново да ни покажат най-доброто си лице.

Бундестимът никога не е побеждавал "Скуадра адзур"а в официален двубой, прави предстоящия тази вечер четвъртфинал от Евро 2016 още по-вълнуващ.

Италианците имат кадрови проблеми и това се отнася най-вече за средата на терена. Антонио Конте няма да може да използва контузения Даниеле Де Роси и наказания Тиаго Мота. Аут заради травма е и крилото Антонио Кандрева. Очаква се при това положение титулярно място да получи Стефано Стураро. Италия ще се осланя на перфектния синхрон между триото от Юве в защита - Бонучи, Бардзали и Киелини, както и на избухванията в атака на Едер и Грациано Пеле.

Германците пък изглеждат доста внушително и Йоги Льов свободно може да маневрира с футболисти на разположение като Йозил, Шурле, Дракслер, Мюлер, Кедира, Гьотце. Марио Гомес пък отново получава шанс и вече реализира 2 гола на върха на атаката.

Още по интерсно е, че германците още не са допускали гол от началото на първенството след вече 4-те си изиграни срещи. Това демонстрира страхотния баланд между офанзивната и дефанзивната част на отбора.

Последната официална среща между двата отбора беше на полуфинала на предишното европейско първенство, когато "адзурите" спечелиха с 2:1. Последният им мач изобщо пък беше по-рано тази година в контрола и тогава Бундестимът се наложи с 4:1.

Сега ни предстои нова порция футболни емоции и един много оспорван сблъсък, с начален час 22:00 ч. Не го изпускайте!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА