Last news in Fakti

2 Юли, 2016 12:15 1 153 0

Ганчев доволен, че ЦСКА ще бъде в елита

  • ганчев-
  • цска-
  • боби михайлов

Бизнесменът не желае да си комуникира в Боби Михайлов

Финансовият благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев призна, че битката за влизането на отбора в А група му е коствала много сили, ала сега е доволен от успешния и край. Бизнесменът заяви, че клубът вече е чист и няма да трепери за бъдещето си, както се случваше през последните години.

В интервю, което даде специално за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия, Ганчев определи като неприемливо стартиране на чисто в А окръжна група.

„Аз моята цел съм си я постигнал. Има един чист клуб в А група, който няма да трепери всяка година дали ще вземе лиценз, кой ще ги осъди. Кой от някъде дошъл с по-скъпа боя, от тази черната, играл пет-шест минути за 300, 500, 700 хиляди евро. Те парите не са ги имали за нищо в този клуб“, каза Ганчев.

„Също така в този клуб има активи, понеже тези млади футболисти след 1 година ще струват много повече пари. Какво аз повече мога да направя? Моята философия е, че отборът не може да почне от А окръжна група, при това пак с ново дружество. Къде му е историята на това дружество? Или пък да се лута във В група? Говори синдикът, че ще вземе лиценз за Б група. С какво ще вземе лиценз – със старото дружество, фалиралото? Тя взима заплата там, изпълнителният директор е на общински начала, има един г-н Иван Ченчев, дето още го водят по тетрадките, и една бременна женичка, дето е в майчинство, и още някакъв човечец. Това са. А миналата година играчите, които играха и спечелиха мачовете във В група и Купата на България, те не са дошли в нейното дружество. Ние направихме паралелно такова, за да може да им плащаме заплатите, осигуровките и така нататък. Разбира се, че те не са имали договор с ПФК ЦСКА АД. Не мислете, че те са играли за едната чест, щото примерно сме големи хубавци – всеки работи за пари, всеки бачка за пари. Докога трябваше да продължава това? Двегодишна забрана от ФИФА, още колко дела чакат, не искам и да си помисля, да ги търся, да ги гледам… На кого е необходимо това?“

„Престоят до този момент в ЦСКА ми донесе толкова много победи, те са за Книгата на Гинес. Борбата за А група беше най-важното. Мисля, че го постигнахме, сега трябва да доразвием проекта с правилни инвестиции, добри играчи, сериозни хора и т.н. Селекцията в ЦСКА не е завършила. Трябва да се вземат още трима или четирима класни футболисти.“

„В момента мислим за това кои ще са точните хора, за точните позиции в ЦСКА. Стойчо Стоилов може да не бъде в клуба, но ще работи за каузата „ЦСКА“. Според мен той е най-добрият мениджър в България. Работили сме дълго, цели 20 години.“

„Христо Янев е много кадърно момче. Бил е мой футболист в Ловеч. Много интелигентен е и мисля, че ще се развие доста. ЦСКА е съвсем друго нещо. Феновете искат да бием. Когато отборът побеждава, всичко е наред. Трудоспособни са на другия ден, това са 60% от хората в държавата. Друг е въпросът, че ръководството трябва да направи така, че треньорът да има добри играчи, за да може да развие своя потенциал.“

Ганчев в прав текст заяви още, че вече не желае да си комуникира с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Бизнесменът за пореден път използва ирония и остри думи по адрес на Михайлов, като дори намекна, че може да напусне Изпълкома на футболната ни централа.

"Вече нямам нужда дори да си комуникирам с Михайлов. За какво ми е той? Ще спазваме наредбите и законите, създадени от Футболния съюз и ще караме по правилата. Аз дори в Ловеч, когато бях, не ми е бил необходим Борислав Михайлов за нищо. Когато си неизряден, тичаш в БФС, ама когато си изряден – какво да правиш там? С него не сме си говорили от миналата година, от август месец, когато го заболя стомахът".

"Нямам желание да си говорим. Какво имам да си говоря с него? Той е големец – ФИФА, ФАФА, УЕФА, обикаля, оправя европейския и световен футбол… Аз какъв съм, някакъв си тук дребен спонсор и това е.

"Да, казал съм, че той е корумпиран. Ако не е вярно, да ме осъди. Какво повече трябва? Да заведе дело и да ме осъди. За мен самия всеки ден говорят какви ли не работи… Питайте го него."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА