Last news in Fakti

6 Юли, 2016 10:32, обновена 6 Юли, 2016 16:35 1 373 0

Очакваме първия финалист на Евро 2016

  • португалия-
  • уелс-
  • финалист-
  • евро 2016

Португалия и Уелс ще спорят в полуфинална битка за историята в Лион

Очакваме първия финалист на Евро 2016 - 1
Снимки: БТА/АР

Тази вечер отборите на Португалия и Уелс ще излъчат първия финалист на Евро 2016. В 22:00 часа двата тима излизат в битка по между си на "Стад дьо Люмиер" в Лион.

Двубоят е очакван с огромен интерес не само заради важността си, но и покрай сблъсъка на двете най-големи звезди на Реал (Мадрид) - Гарет Бейл и Кристиано Роналдо.

Дебютантът Уелс пренаписва футболната си история, правейки истински фурор на форума във Франция. Бе малкоочаквано, но "драконите" спечелиха група "B", изковавайки победи над Русия и Словакия. Бейл и компания не спряха дотук, развенчавайки в елиминациите Северна Ирландия и Белгия, за да накарат цял един народ да мечтае за "чудото".

Уелс е и сред най-резултатните отбори в надпреварата с 10 отбелязани гола до момента.

Очакваме първия финалист на Евро 2016

Португалците от своя страна все "минаваха между капките", записвайки 5 равенства в редовното време в 5-те си срещи дотук. С немалка доза късмет възпитаниците на Фернандо Сантош се измъкнаха от сочената за най-лесна група "F", и то едва трети. Хърватия бе "излъгана" с късен гол в продълженията на 1/8-финалите, за да се стигне до успех при дузпите с Полша.

Очакваме първия финалист на Евро 2016

Дали "драконите" ще успеят да изпепелят клатушкащия се кораб на "мореплавателите" или приказката им ще свърши, остава да видим.

Евро 2016, 1/2-финал: Португалия - Уелс

Стадион: "Парк Олимпик Лион", Лион

Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА