Last news in Fakti

25 Юли, 2016 16:50 1 056 0

Венци Стефанов: Новият формат на първенството е риск

  • славия-
  • цска-
  • първенство-
  • формат-
  • стефанов

"За мен няма нов ЦСКА", заяви босът на Славия

Венци Стефанов: Новият формат на първенството е риск - 1
Снимка: БТА

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов заяви на пресконференция, че с взетите решения се поставя бомба в нашия шампионат. Босът на "белите" сподели, че е опасно да се играят мачове от 21:00 часа.

"Няма нов ЦСКА, има ЦСКА, поне за мен. Дано да успеем да излезем с чест от предстоящия мач с "червените". Прогноза за срещата не искам да давам. Толкова за ЦСКА", заяви Стефанов.

"Пътят пред Славия е начертан. Ще продължаваме да залагаме на младите момчета. Дано да продължават да се развиват и един ден да попаднат в националните гарнитури.

Според мен вариантът с 14 отбора е добър, но най-добър е 16 тима. Стига клубовете да издържат финансово. Първа шестица и втора осмица, нали веднъж опитахме, но не се получи. Но нали трябва да защитаваме интересите на една телевизия, която иска да има повече мачове. Не може по този начин да се допускат отбори в Първа професионална лига. 

Това първенство ще бъде енигма. Дойдоха някакви си хора да ни обясняват как първенството ще ни стане интересно. Ще стане, когато има добри условия по стадионите, а не като мачовете се играят от 21.00 часа. Кой родител ще си пусне детето да се прибере в 23.00 часа? Докато слугуваме на дадена телевизия и хора, нищо добро не ни чака", добави босът на "белите". 

"В момента заради някои хора слагаме бомба в нашия шампионат. И това заради защитаване на финансовите интереси на дадени хора. Трябва да имаме осветление на стадионите, но представете си какво може да се случи, когато феновете на Ботев Пд, Локо Пд и други отбори се прибират с влаковете, автобусите и колите след мачовете, които ще се играят в други градове. Дано да съм лош пророк.

Под натиска на Кирил Домусчиев правилото за играч до 21 година отпадна. Аз след няколко години ще си гледам живота, но вие ще пишете за Маркиньос и Кишада, все български имена. Затова националният тим ни е на това ниво. Нямам нищо против Лудогорец. Те си имат политика и залагат на нея. Лудогорец е най-добре обезпеченият финансово тим. Надали Цървена звезда знае с колко пари разполага Лудогорец", завърши членът на Изпълкома на БФС. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА