Last news in Fakti

26 Юли, 2016 21:48 5 779 1

Отборът, от който се страхуват Барса и Реал

  • италия-
  • ювентус-
  • шампионска лига-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • игуаин-
  • страхуват

Това е отбор, създаден да унищожава съперниците си

Отборът, от който се страхуват Барса и Реал - 1
Снимка: БТА/ AP

Ако футболът е религия, то Италия е страната с най-много поклонници. Страната, дала на света някои от най-великите футболисти и треньори, е издигнала на пиедестал тази игра.

Най-нормалното нещо е там, където има битка, да има воюващи страни. Съперничеството между Ювентус и Наполи е много повече от сблъсък на футболния терен.

Това е сблъсък между богатия Север и бедния Юг. Между два различни свята. Днес бе обявена новината за трансфера на Гонсало Игуаин от Наполи в тима на „старата госпожа”. 90 милиона евро е само цифра. Да – умопомрачителна (третият най-скъп трансфер в историята на футбола) – но само цифра.

В действителност това бе удар в сърцето. Удар, който феновете на неаполитанците никога няма да забравят и простят. Техният любимец, техният „Пипита”, премина в лагера на врага. За феновете на Наполи този ход има само финансови измерения и копнеж.

Истината е, че Гонсало Игуаин избра Ювентус, защото иска да печели трофеи. През миналия сезон Наполи за дълъг период от време бе фаворит за скудетото, но първенството не е спринт, а маратон. „Бианконерите” бяха най-постоянни, въпреки слабия старт, и за пета поредна година спечелиха титлата в Италия.

Този тим на Юве обаче е създаден за много повече. През следващия сезон отборът с всички сили ще атакува Шампионската лига. Такива бяха и намеците на ръководството, а трансферите говорят красноречиво.

Още в началото на трансферния прозорец от друг недолюбван противник – Рома – бе закупен най-креативният играч на тима Миралем Пянич. Като свободен агент бе привлечен опитният Дани Алвеш, а за широчина на състава бе взет и бранителят Мехди Бенатия.

Новите футболисти се присъединяват към вече създаден отбор от шампиони, сред които личат имената на Джанлуиджи Буфон и Пауло Дибала. Защитната линия е от топ ниво – Джорджо Киелини, Андреа Бардзали и Леонардо Бонучи.  Дори Пол Погба да бъде продаден, този отбор е страшилище.

Това е отборът, от който ще се страхуват Барселона, Реал (Мадрид) и Байерн (Мюнхен). „Старата госпожа” е гладна за успехи на европейската сцена. Нека войната започне!

Вижте примерен състав на отбора на Ювентус, който ще атакува Шампионската лига през следващия сезон.

Буфон

Киелини – Бонучи – Бардзали

Алекс Сандро – Маркизио – Кедира – Пянич – Дани Алвеш

Игуаин - Дибала


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    0 0 Отговор
    Хич не харесвам Юве, но Буфон, Киелини, Бонучи и Бардзали са нещо страшно. Успехите им се дължат главно на тях.
    Дано Конте не придърпа някой в Челси, че синхрона може и да се наруши