29 Юли, 2016 09:48, обновена 29 Юли, 2016 10:09 1 478 0

Започва новият сезон в "А" група

  • започва-
  • нов-
  • сезон-
  • "а" група-
  • първа професионална лига

Първият двубой противопоставя Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик

Започва новият сезон в "А" група - 1
Снимка: БТА

Днес стартира новият сезон в родната "А" група, която от тази кампания ще носи името "Първа професионална лига".

Началото на сезон 2016/17 в българското първенство ще бъде дадено в Пловдив, където от 19:00 часа един срещу друг се изправят Локомотив (Горна Оряховица) и Нефтохимик. Локомотив е домакин в тази среща, но няма да посрещне бургазлии у дома, тъй като стадионът в Горна Оряховица не отговаря на лицензионните изисквания на БФС към настоящия момент.

За последно "железничарите" играха в най-високото ниво на българския футбол преди 21 години. Сега начело на тима е Ангел Червенков, а любопитство буди фактът, че в състава няма нито един чужденец.

От 21:15 часа следва и столичното дерби между ЦСКА-София и Славия. "Червените" се завръщат в родния елит от аматьорския футбол след едногодишно отсъствие. До момента двата тима са изиграли 128 мача по между си. ЦСКА е взел 66 победи срещу "белите", 39 срещи са завършили наравно, а Славия надделява в 23 пъти от случаите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА