Last news in Fakti

30 Юли, 2016 21:28 1 012 0

Спират подмладяването в българския волейбол

  • лазаров-
  • волейбол-
  • подмладяване-
  • константинов

"Да оставим Пламен Константинов да работи", призова президентът на федерацията по волейбол

Спират подмладяването в българския волейбол - 1
Снимка: БТА

Нов курс във волейбола. Слабите резултати на подмладения мъжки национален отбор това лято очевидно са притеснили ръководството на федерацията и то вече има нова стратегия. За това призна пред БНР президентът на централата инж. Данчо Лазаров.

"Всички знаем, че тази година мъжкият ни отбор не се представи успешно - каза Лазаров. - Очаквам Пламен Константинов да вземе наистина сериозни мерки за следващата и по-следващата година. Той има своите виждания, ние също. Моето виждане и на повечето хора на управителния съвет е, че ние трябва да привлечем всички български състезатели, които тази година по различни причини не бяха включени в националния отбор, заедно с младоците, които търсят своето място. Трябва да направим една солидна сплав, която сърбите показаха", допълни Лазаров.

От думите му става ясно, че рязкото подмладяване на националния отбор е грешка.

Той добави, че вратата за Матей Казийски е отворена и само от него зависи дали ще играе на световното първенство в България и Италия през 2018 г. Преди няколко дни по информация на "7 дни спорт" Лазаров и Казийски са имали среща, на която за пореден път са направени опити за връщането на състезателя.

Лазаров призна също така, че честата смяна на треньорите последните години не е донесла нищо добро на волейбола, и призова да се даде още един шанс на Пламен Константинов да покаже какво може. "Той е от една година треньор. Дайте да го оставим да поработи. Честата смяна на треньори не води задължително до добри резултати." Както е известно, Константинов пое отбора през юли 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА