Last news in Fakti

23 Август, 2016 22:13 1 792 2

Удар на портфейла или как Русия отговори на WADA

  • удар-
  • портфейла-
  • русия-
  • уада-
  • параолимпйци

Руското правителство реши да изключи плащанията към Световната антидопингова агенция (WADA) от регистъра на вноските за 2017.

Това може да се определи като "правилната реакция срещу отстраняването на руските спортисти от Игрите в Рио", коментира четирикратният параолимпийски шампион по лека атлетика Алекс Ашапатов.

Припомняме, че през 2014 година Русия плати своята вноска от 400 хиляди долара на агенцията, която се бори с допинга в спорта.

Освен това допълнително бяха отпуснати още 300 хиляди евро под формата на доброволен принос към бюджета й. Сега обаче Москва отказва да дава повече, в опит да нанесе удар по финансирането на организацията.

"Разбира се, фактът е, че WADA трябва по някакъв начин да се реформира. Това е правилно, защото последните събития са ясен знак за проблемите в работата й.

Не трябва претенциите да са само към нас, когато други страни употребяват дори повече допинг. Но за тях не съществува такъв контрол, какъвто наложиха на руските спортисти.

Русия трябва да си изгради правилна политика, в която нашите спортисти да не се чувстват виновни, а напротив - да ходят с високо вдигната глава, което ще докаже, че са невинни", категоричен бе състезателят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чичу Ади

    0 0 Отговор
    Извод: Изваждане на Република Бл.дия от световните спортни федерации и разходите им ще паднат на половина! Ако и китайците ги извадят от световния спорт, то УАДА няма какво да прави. Това са двете страни, които финансират допинга и нямат чист спортист от много време насам. Путин се опитва да го играе император, но пак не е познал. Малката п&шка ще си остане малка, колкото и да я опъва.