Last news in Fakti

23 Август, 2016 23:45 1 771 2

Лудогорец за втори път в Шампионската лига!

  • лудогорец-
  • шампионската лига

Българите удържаха 2:2 при гостуването си в Пилзен

България отново ще има своя представител в най-елитния европейски клубен турнир по футбол.

Това стана факт, след като Лудогорец записа престижно 2:2 в реванша си срещу Виктория Пилзен и с общ резултат 4:2 гледа уверено към групите на Шампионската лига.

Срещата започна по много неприятен начин за българите, след като още в 7-ата минута Дюриш откри резултата, засичайки центриране от корнер.

Само 10 минути по-късно обаче нашенци ликуваха, след като Върджил Мисиджан възстанови равенството. Джонатан Кафу отново показа класа и изведе съотборника си на голова позиция. Фюра от своя страна с плътен изстрел опъна противниковата мрежа и вдъхна увереност на "орлите". Домакините имаха резонни претенции за игра с ръка на Кафу при овладяването на топката, но съдията си затвори очите и прецени, че няма нарушение на правилата.

В 34-ата минута само гредата и великолепната реакция на Владо Стоянов спасиха българите от инкасиране на втори гол.

Това обаче се случи след подновяването на играта. В 60-ата минута Бакош прати кълбото във вратата на "орлите", но голът не бе зачетен заради засада.

В 63-ата минута вече нямаше извинения и Виктория заслужено поведе с 2:1, след като Хейда се разписа с глава. Натанаел не се намеси добре и играчът на домакините не пропусна отблизо.

Така през второто полувреме отново първият удар бе на чехите. Лудогорец обаче щеше да има последната дума в двубоя.

Разградчани устояха на сериозен натиск и в края на срещата нанесоха своя финален удар. Това стори резервата Клаудиу Кешеру, който в даденото от рефера петминутно продължение оформи крайното 2:2 след брилянтен фалцов изстрел с левия крак, изпращайки топката в горния десен ъгъл на Козачик.

Успехът в Пилзен превръща Лудогорец в първия български тим, който намира място за втори път в групите на Шампионската лига.

В петък се тегли жребият, а феновете с нетърпение очакват да видят, кои отбори "орлите" ще доведат в България този път. Последният поход на шампионите в Лигата на богатите доведе у нас грандове като Реал (М) и Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 yoni

    0 0 Отговор
    Negramotnik nauchi imenata na momchetata
  • 2 ЩСТ

    0 0 Отговор
    Важни са на наште, тея другите ко ти дреме?? Само Фюрата треа е Вюра ма ходи го превеждай...