24 Август, 2016 09:07, обновена 24 Август, 2016 09:10 4 016 0

Последни тестове преди рали „Сливен” за Калин Бенчев

  • рали-
  • сливен-
  • калин белчев-
  • subaru impreza

Автомобилът ще бъде представен официално преди надпреварата

Последни тестове преди рали „Сливен” за Калин Бенчев - 1

Последни изпитания на новия си автомобил Subaru Impreza (група Е1) направи в Румъния пилотът на „Дунев Рейсинг” Калин Бенчев.

Aвтомобилът, който Бенчев подготвя от близо година ще запише първите си състезателни километри в рали „Сливен” (2-4 септември), четвърти кръг от националния шампионат и кръг от Европейския рали трофей.

„През изминалия уикенд направихме последните тестове в Румъния, като колата вече е почти готова" – заяви Бенчев. – "Оказа се, че за създаването и подготовката на толкова технологичен автомобил трябват много време, много нерви и много, много търпение. Моето вече се изчерпа и единственото, което искам сега е да седна зад волана и да заваря газта до земята!"

„Автомобилът ще е тук преди края на седмицата и ще го представим официално преди рали „Сливен”. Самото състезание ще е за нас тест в състезателни условия, както и останалите ралита до края на сезона. Колата има нужда от километри, за да можем да я развиваме.

„Наясно съм, че вероятността да имаме проблеми с новия автомобил без още и още тестове е сериозна, но вече нямам наистина никакво търпение и искам да се състезавам. Ще караме с 60% от реалната мощност на автомобила, като до края на сезона се надявам да използваме истинския потенциал на двигателя.

„Радвам се, че група Е става все по-популярна и в нея този сезон се появиха изключително сили и атрактивни автомобили, които се надявам да виждаме до края на сезона.”

След „Сливен” Калин Бенчев и навигаторът му Александър Спиров планират да стартират в рали „Сърбия” и „Стари столици”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА