24 Август, 2016 22:26 826 0

Йорданеску официално поема ЦСКА-София

  • йорданеску-
  • цска-софия-
  • българска армия

ЦСКА-София официално потвърди новината за идването на новия си наставник Едуард Йорданеску.

Ето и информацията от сайта на "червените:

Армейци,

Както по-рано ви съобщихме от днес клубът има нов старши треньор!

Договор с ЦСКА подписа румънският специалист Едуард Йорданеску!

Едуард е роден на 16 юни 1978 г. Футболната му кариера започва в Стяуа, където играе за всички юношески формации, а през 1996г. дебютира за първия отбор. Като футболист Еди играе още за румънските Спортул Студенцеск, Униреа Фурчшани, Рапид Букурещ, Петрул Плоещ и Васлуй.

Едуард има мачове още за гръцкия Паниониос, както и за кипърския Алки Ларнака.

Едуард Йорданеску прекратява футболната си кариера през 2004 г. и веднага започва треньорски курсове в Италия, Испания и Англия.

В периода 2010-2013г. Едуард е асистент на Илие Думитреску в Стяуа Букурещ.

Първата му работа като старши треньор е в третодивизионния румънски Фортуа Браси. Йорданеску поема отбора през януари 2013 година. Следва кратък престой в Търгу Муреш, а през декември 2014г. Йорданеску поема Пандури, като извежда тима до финал за Купата на лигата.

От 2016 Едуард Йорданеску е старши треньор на ЦСКА.

Официалното представяне на старши треньора пред медиите ще бъде утре от 11:30ч. в залата за пресконференции на ст. „Българска армия“.

„След 9 месеца ще теглим чертата и ако сте щастливи, ще продължим напред към следващия сезон”, каза румънецът, чийто договор на „Армията” ще бъде до края на този сезон с опция за удължаване с още две.

Едуард Йорданеску се зарече да изповядва атакуващ футбол.

„Когато си в отбор като Стяуа или ЦСКА, философията е само една – да вкарваш голове. Зная, че когато играеш атакуващо винаги има рискове, но аз съм готов да ги поема. Не искам да говоря за предишните мачове на ЦСКА, които гледах, не е коректно, но ние трябва да владеем топката, да атакуваме, да създаваме положения и да ги реализираме. Когато излизаме на терена, футболистите трябва да знаят, че представят тази идея. Бъдещето на клуба е фантастично. Готов съм да работя с играчите и да повиша нивото във всеки аспект – манталитета, мисленето на терена, качествата им. Мисля, че това е правилният начин за работа с млади футболисти – да опиташ да повишиш качеството”.

„Не искам да променям това, че ЦСКА разполага с предимно млади футболисти”, подчерта той.

Йорданеску води със себе си асистент, аналзиатор и треньор на вратарите – Александру Раду, Йонут Стелеску и Богдан Парву. „Те са млади, лоялни и работят на много добро ниво”, изтъкна Йорданеску. Томас Нойберт остава кондиционен треньор. Двамата с Йорданеску се познават от съвместния си престой в Стяуа.

Еди Йорданеску не бърза да привлича нови играчи, но очаква това да се случи.

„Веднага ми казаха за румънски играчи, но казах да не бързаме. Важно е да намерим правилните играчи. Не е важна националността или цвета на кожата, а тези нови играчи да донесат класа в отбора”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА