Last news in Fakti

26 Август, 2016 10:56 1 326 1

Ананиева: Преминах през ада, но си заслужаваше

  • ананиева-
  • художествена гимнастика-
  • ансамбъл-
  • гимнастички

"Благодарна съм на момичетата, че излязоха и се бориха", заяви развълнуваната Ананиева

Ананиева: Преминах през ада, но си заслужаваше - 1
Снимка: bgolympic.org

Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева беше изключително щастлива при посрещането на гимнастичките на родна земя. Българките спечелиха бронзовите медали на Олимпийските игри в Рио. Те бяха посрещнати на летище София от десетки техни фенове. Ананиева каза, че ще си почине, след което ще направи плановете за новия ансамбъл.

"Благодаря за толкова милото посрещане. Чувствам се щастлива и удовлетворена от този прекрасен завършек. Сега първо ще си почина и след това ще правя плановете за новия ансамбъл", каза Ананиева.

Тя разказа как са се чувствали всички в деня след спечеления медал. "Не спирахме да се усмихваме, да се радваме, да си връщаме най-хубавите моменти, през които минахме. Не мога да ви опиша какво е чувството, наистина все едно бяхме взели златен медал. Още след самото изиграване, не бях видяла оценката, и бях много щастлива, много щастлива от това, което направиха на финалите. Видях увереност да се борят за медалите. За квалификацията не ме питайте, даже се уплаших в един момент и да не изпаднем от осмицата. Непрекъснато броях още колко отбори има, какви оценки ще получат. Тази година минах през ада, но си заслужаваше", каза още Ананиева.

Тя разказа, че гимнастичките са плакали през нощта преди финалите. "Плакаха, защото останахме да гледаме Невяна за многобоя и видяха как се печелят медали, видяха какво костваше на всеки един състезател и мисля, че това коренно ги преобърна за самите финали. Наистина излязоха и се бориха. Те бяха наясно, че няма никой да ги потупа по рамото и да им даде медал, защото е последното им състезание", коментира Ананиева.

"Ще поема въздух и ще направя планове за новия ансамбъл. Божа работа е - аз предполагам, но друг разполага. Този ансамбъл утъпка пътеката, а на новите момичета им пожелавам да надминат техните успехи", заяви старши треньорът на ансамбъла.

"Всички ни поздравиха и се радваха, може би само италианките не ни поздравиха. Иначе рускините и испанките много се радваха, Израел, Беларус. Какво виждате се запази тройката от миналата година от световното първенство в Щутгарт. Винаги съм казвала, че световните първенства и олимпиадата нямат нищо общо, с което и да е друг състезание", каза още Ананиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капитана

    0 0 Отговор
    Браво но Българсикте гимнастички!!! Пожелавам им на всички успешна реализация след приключването на кариерата както в професионален,така и в личен план.Нека да предадат своя опит на всички други бъдещи гимнастички,които идват след тях,да предадат най доброто от себеси и отново България да е сред водещите страни в художествената гимнастика.Това са едни достойни Българки.Почит и уважение към Вас!!!.