27 Август, 2016 09:11 801 0

Байерн разнищи Вердер на старта в Бундеслигата

  • байерн-
  • разнищи-
  • вердер-
  • старт-
  • бундеслига

"Баварците" с летящ старт в първенството

Байерн разнищи Вердер на старта в Бундеслигата - 1
Снимка: БТА/АР

Шампионът на Германия от последните четири години Байерн (Мюнхен) тръгна впечатляващо на старта на новия сезон в Бундеслигата. В мач от първия кръг на първенството "баварците" разнищиха тима на Вердер (Бремен) с 6:0 като домакин.

Шаби Алонсо стартира головата фиеста на “Алианц Арена” в 9-ата минута. Той откри резултата с красив “падащ лист” извън наказателното поле. Четири минути по-късно се разписа и Роберт Левандовски, който не остави шанс на вратаря на "бременските музиканти" от малък ъгъл. До края на полувремето полякът пропусна да направи хеттрик. Положенията пред вратата на гостуващия отбор "валяха".

В 31-та минута удар на Томас Мюлер се отби от гредата, но полякът не успя да вкара на опразнената врата при добавката. В добавеното време на частта пък нападателят сам удари гредата с изстрел отблизо.

Веднага след почивката обаче Байерн тотално уби ингригата в срещата. Томас Мюлер центрира от дясното крило, а Левандовски се разписа за втори път, отклонявайки топката в мрежата на гостите за класическото 3:0. В 66-та минута гол вкара и Филип Лам, а асистенцията отново бе на Томас Мюлер. Възпитаниците на Карло Анчелоти не спряха с натиска и в 73-та минута Рибери направи 5:0. Левандовски оформи все пак своя хеттрик в 77-ата минута от дузпа, отсъдена за спъване на Рибери в наказателното поле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА