Last news in Fakti

30 Август, 2016 15:57 1 658 1

Рафа Бенитес иска Бербатов в Нюкясъл

  • бербатов-
  • нюкясъл-
  • трансфер-
  • бенитес

Поредната трансферна сага за това къде ще играе през новия сезон нападателят се вихри с пълна сила

Рафа Бенитес иска Бербатов в Нюкясъл - 1
Снимка: БТА/АР

Поредната трансферна сага за това къде ще играе през новия сезон Димитър Бербатов се вихри с пълна сила. Нападателят, който през януари ще навърши 36 години, все още е без отбор. Договорът му с ПАОК приключи и Митко кара дълга лятна ваканция, в която не мисли за футбол. Обикновено Бербо изчаква до последно, за да може да избере най-примамливото предложение за себе си.

Треньорът на Нюкясъл Рафаел Бенитес продължава да иска настоятелно нападателя, съобщават английски източници. За варианта Митко да облече екипа на "свраките" се заговори още в началото на юли. Тогава обаче до реални преговори така и не се стигна. Сега темата за неговото привличане отново е актуална в клуба. Нюкясъл има за цел да се върне веднага във Висшата лига, след като през миналия сезон изпадна от елита.

Стартът в Чемпиъншип обаче не е особено добър. В първите пет кръга "свраките" записаха три победи и две поражения. В предни позиции тимът разчита единствено на голямата си звезда Айoсе Перес. Младежкият испански национал преподписа нов договор с клуба от Сейнт Джеймс Парк до 2021 година, но Перес се нуждае от партньор в атаката или поне равностоен заместник на резервната скамейка.

Поради това мениджърът Рафа Бенитес отново е провел разговор с шефовете на отбора. Той настоява за привличането на Бербатов, който е свободен агент. Финансовите изисквания на българина не са малки, но клубът може да си позволи да му даде 1 милион паунда годишна заплата. Желанието на самия Бербо и семейството му е да се завърнат в Англия, където се чувстват като у дома си. По всяка вероятност обаче Митко ще вземе окончателно решение в първите дни от септември.

Затварянето на трансферния прозорец на 31 август не се касае за Бербатов, тъй като е без отбор и може да подпише по всяко време на годината.

Не е тайна, че интерес към родния нападател има и от страна на полския шампион "Легия" (Варшава). Не е изключено Митко да се изкуши и да приеме офертата на поляците, тъй като те ще играят в групите на Шампионската лига този сезон. Ако сделката стане факт, то българинът ще има възможност да се изправи срещу колоси като Реал (Мадрид) и Борусия (Дортмунд).

Бербатов вече отхвърли едно предложение това лято. Той отказа на египетския гранд Ал Ахли. Клубът беше воден от Мартин Йол, който отлично познава Митко от съвместния им престой в Тотнъм и Фулъм. Ръководството на "Ал Ахли" бе предложило 400 000 долара възнаграждение на Бербатов плюс бонуси за четиримесечен договор до януари 2017 г. Бербатов обаче не обича да е много далеч и затова отказал. Именно това е и причината звездата засега да отклонява всякакви запитвания, идващи от Америка.

Иначе Бербатов никога не е криел симпатиите си към отбора на "Нюкясъл", където легенда е неговият футболен идол Алън Шиърър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Old red

    0 0 Отговор
    Да отиде.Знаем за пристрастията му като дете.Бербатов заслужава дс се иьпълнят есичките му мечти.