25 Септември, 2016 21:22 1 485 0

Супер мото шоу закри Extreme Fest в София

  • супер-
  • мото-
  • шоу-
  • extreme fest-
  • софия

Зрителите видяха впечатляващи дрифт, карт и мото-стънт изпълнения на професионалисти

Супер мото шоу закри Extreme Fest в София - 1

С атрактивно мото шоу тази вечер бе закрито вторият Extreme Fest на София2018 – Европейско столица на спорта, съобщаваwww.sofia2018.bg.

Близо 10 000 зрители се събраха около улица Гурко пред Княжеската градина за да проследят уникалните дрифт, карт и мото-стънт изпълнения на професионалисти, които вдигаха адреналина със своите атракции и трикове на две и на четири колела. Майстор пилотите от СК „Mirafiori“, водени от дрифт шампиона Александър Язов представиха висша техника по трасето с изградени мост и специални конструкции с висящ болид. Освен Язов, висше майсторство демонстрираха дриф спецовете Стефан Цанков, Стефан Зашев, Росен Цанков, Ангел Харизанов и Ивайло Алексиев. Зрителите бяха впечатлени от мото-стънт изпълненията на майсторите на две колела, които показаха уникални каскади с моторите, допълнени от триковете на четириколките и карт фиестата на Николай Върбицалиев, републикански шампион на картинг и единственият български пилот във Формула Рено.

С дрифт, карт и мото-стън атракциите завърши второто издание на Extreme Fest, организиран от Фондация "София - Европейска столица на спорта" и Столична община. В продължения на три дни десетки хиляди столичани имаха възможност да наблюдават и да опитат множество  екстремните активности, практикувани в градска среда и баскет турнира на 3Х3, в който призьорите бяха наградени от президента на БФ Баскетбол Георги Глушков. Всички 18 сета бяха позиционирани в Княжеската градина, около монумента на Съветската армия - бънджи скокове, тест райд на велосипеди Макс Байк, лонгборд, бабъл футбол, състезания по скейт, БМХ и ролери, стена за катерене, скокове върху Airbag и др.

Общо над 20 000 души посетиха и участваха през трите дни в Extreme Fest тази година. Всички активности отбелязват Европейската седмица на спорта и откликват на желанието София да става все по-спортна, модерна и красива. Те са част от богатата програма от над 30 събития през 2016 г., които се организират от София2018 за да имат софиянци и гостите на града повече възможности за спорт и активен начин на живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА