Last news in Fakti

27 Септември, 2016 22:49, обновена 27 Септември, 2016 22:51 999 1

Англия остана без национален селекционер

  • сам алардайс-
  • англия-
  • национален-
  • селекционер-
  • скандал

Сам Алардайс сам напусна поста си

Англия остана без национален селекционер - 1
Снимка: БТА/АР

Сам Алардайс вече не е селекционер на националния отбор на Англия, съобщи Би Би Си. Причината е разразилия се корупционен скандал с негово участие.

61-годишният футболен специалист се съгласи да напусне поста си сам, разтрогвайки по взаимно съгласие договора си с Футболната асоциация.

Големия Сам се задържа едва 67 дни на поста си, а под неговото ръководство Англия изигра един-единствен мач - световната квалификация срещу Словакия като гост, спечелен с 1:0.

Скандалът е породен от факта, че Алардайс е бил заснет да съветва репортери под прикритие как да заобиколят правилото за прехвърляне на трансферни права на трети лица.

Британският вестник „Гардиън” публикува видео, в което Алърдайс получава оферта за договор от 400 000 британски лири на година, за да съветва инвеститори в Хонконг и Сингапур, които се интересуват от закупуването на финансови/трансферни права на елитни футболисти.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кибик

    0 0 Отговор
    Да отива да става тренер на ватенките или на катарските камилари