28 Септември, 2016 11:31 4 424 1

Отслабналият Котоошу вече е треньор по сумо

  • отслабналият-
  • котоошу-
  • треньор-
  • сумо-
  • калоян махлянов

Калоян Махлянов е първият европеец, носител на втория по значимост ранг в сумото - „одзеки”

Отслабналият Котоошу вече е треньор по сумо - 1
Снимка: Министерство на младежта и спорта

Българинът Калоян Махлянов вече е пълноправен треньор по сумо. Това стана ясно по време на визитата на българския министър на спорта Красен Кралев в Япония, където той се срещна с Хирокадзу Мацуно, министър на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония и със самият Котоошу.

Поводът за срещата е сътрудничеството в сферата на спорта между България и Япония. На церемонията Кралев връчи и купата на Българското правителство на победителя от 3-те токийски турнира по сумо - Гоейдо. Купата на българското правителство се връчва вече 10 години.

33-годишният Махлянов ще работи в японската школата „Садогатаке” под името Наруто Ояката. Впечатление буди преобразеният вид на бившия ни сумист, който видимо е свалил много килограми от теглото си.

През ноември 2005 година Калоян Махлянов – Котоошу стана първият европеец, носител на втория по значимост ранг в сумото „одзеки” и най-бързо достигналият този ранг сумист.

Отслабналият Котоошу вече е треньор по сумо


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дАА

    1 0 Отговор
    браво на младежа