29 Септември, 2016 00:31 804 0

България приема световното по шотокан

  • шотокан-
  • българия-
  • домакин-
  • бургас-
  • световно първенство-
  • карате

Очакват се да пристигнат над хиляда състезатели от 4 континента

България приема световното по шотокан - 1
Снимка: Българска федерация по шотокан

България ще е домакин на 24-ото световно първенство по Шотокан Карате-До и деветата Световна Кохай купа с участници от 45 държави.

Международното състезание ще се проведе от 7 до 9 октомври в спортната зала „Младост“ на град Бургас, където ще мерят сили едни от най-популярните имена на източното бойно изкуство, съобщиха от Българската федерация по Шотокан Карате-До.

Очакват се да пристигнат над хиляда състезатели от 4 континента, обявиха организаторите. В подготовката на състезанието активно участие взе и местния клуб „Ронин“, който заедно с подкрепата на община Бургас се погрижиха за цялостната организация.

Нашата страна ще се съревновава с най-добрите си каратеки, които са внимателно селектирани от представители на повечето от многобройните клубове - членове на БФШК.

Освен интензивния всекидневен тренировъчен процес преди предстоящото първенство, националният отбор проведе през изминалите месеци и няколко подготвителни лагера.

В подготовката на националите ни имаше и международна помощ в лицето на японския майстор на бойното изкуство шихан Садашиге Като (9 Дан), както и един от най-добрите инструктори на Балканите - д-р Назим Куртович (6 Дан) - председател на комисията за наука и спорт към Македонския олимпийски комитет.

Националният ни отбор по Шотокан Карате-До е донесъл на България повече отличия на международни първенства от който и да е друг отбор по бойни спортове в нашата страна. В последните пет години състезателите ни имат близо 90 златни медала от европейски световни турнири.

Зад всички успехи на националите ни безспорно стои работата на треньора Димитър Тодоранов, на Александър Славков - председател на федерацията, Лъчезар Ненов - зам.-председател, както и на Георги Георгиев (Джоси) - шеф на спортно-техническата комисия, от които очакванията за високи отличия и тази година са не по-малки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА